Pierre Gasly Frankrijk

  • Team: Red Bull
  • Helm: Pierre Gasly - 10
  • Startnummer: 10
Pierre Gasly maakte in 2017 zijn Formule 1 debuut voor het F1-team van Scuderia Toro Rosso. In Maleisië nam hij voor het eerst plaats in de STR12. Vervolgens rijdt de Fransman nog vier races en wordt hij gecontracteerd voor 2018.

Pierre Gasly - Formule 1 coureur Toro Rosso

Gasly maakte onderdeel van het Red Bull talentenprogramma waaruit eerder Sebastian Vettel, Max Verstappen en Daniel Ricciardo hun entree maakte in de Formule 1 bij Toro Rosso. De jonge Fransman won in 2016 het GP2-kampioenschap en stond tweede in het Superleague Formula kampioenschap in 2017 toen hij zijn debuut maakte.

De Red Bull-junior maakte zijn debuut tijdens de Grand Prix van Maleisië. Vervolgens heeft de Fransman het seizoen afgemaakt. Hij kon alleen niet rijden tijdens de Grand Prix van USA door zijn drukke schema. Hij maakte wel een sterke en betrokken indruk en hierdoor krijgt hij een contract voor 2018 aangeboden.

© Getty Images / Red Bull Contentpool

Voor het eerste in lange tijd heeft Frankrijk weer twee talentvolle coureurs met Esteban Ocon en Pierre Gasly. Met de terugkeer van de GP van Frankrijk in 2018 wordt verwacht dat het Franse publiek warm loopt voor hun thuis Grand Prix.

2018 wordt een apart jaar voor Toro Rosso. Het team gaat voor het eerst samenwerken met Honda een heeft twee nieuwe coureurs in de auto zitten. Voor Gasly is het belangrijk om direct zijn talent te tonen. De Fransman werd al jaren getipt voor een Toro Rosso zitje en nu moet hij het waarmaken.

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen