Stoffel Vandoorne België

  • Team: McLaren
  • Helm: Stoffel Vandoorne - 2
  • Startnummer: 2
Stoffel Vandoorne begint dit jaar aan zijn tweede seizoen in de Formule 1. In dienst van McLaren heeft hij de ervaren Fernando Alonso als teamgenoot. Hij geldt als een van de grootste talenten van de moderne generatie, met een uitstekend CV.

Stoffel Vandoorne: De Belgische Formule 1 belofte

Nadat het Belgische talent enkele jaren is klaargestoomd voor de F1 door McLaren, kreeg hij vorig seizoen zijn kans. De verwachtingen voor aanvang van het seizoen waren hooggespannen, maar Vandoorne had moeite om in het spoor van teamgenoot Alonso te blijven. Tegen het einde van het seizoen werd de Belg steeds sneller.

De weg naar de Formule 1 van Stoffel Vandoorne

Zoals alle talenten begon Vandoorne ook in de karting, maar sponsoring was lastig te vinden. Hierdoor was het aantal races dat Stoffel kon rijden beperkt. Zijn grote doorbraak kwam toen hij in 2009 vice-kampioen werd in de CIK-FIA World Cup.

Een jaar later kwam Vandoorne uit in de Formule 4, waarin hij direct de titel pakte. De volgende stap was de Formule Renault waarin in 2012 de titel werd veroverd.

Mclaren nam de coureur op in haar talentenprogramma en bracht Vandoorne onder in het Formule Renault 3.5 waarin hij tweede werd. In 2014 en 2015 kwam de Belg uit in de GP2-klasse, die hij na een 2e plaats in 2014 een jaar later won.

Ondertussen was Stoffel ook al actief als test- en reservecoureur bij het team en testte veel in de simulator.

Stoffel Vandoorne is de Belgische belofte, maar lost hij zijn belofte ook in?

Formule 1 debuut Stoffel Vandoorne

McLaren ziet in Stoffel Vandoorne een van de grootste talenten van zijn generatie die een gouden toekomst voor zich heeft. De bedoeling is dat Vandoorne pas in 2017 zijn debuut maakt, maar hij vervangt de geblesseerde Fernando Alonso tijdens de GP van Bahrein in 2016.

© McLaren F1

Bij zijn debuutrace finisht hij direct in de top 10 en zo behaalt Stoffel zijn eerst WK-punt. In 2017 komt hij voor het eerst een volledig seizoen in actie in de Formule 1. De Belg wordt in de eerste races achtervolgd door pech. Tegen het einde van het seizoen behaalt hij twee mooie zevende plaatsen. 

Als de McLaren in samenwerking met Renault een competitieve auto bouwt kan Vandoorne dit jaar zijn echte potentie laten zien. Het wordt een belangrijk seizoen voor de Belg aangezien er veel talenten klaar staan bij McLaren zoals Lando Norris. 

Aan de zijde van Fernando Alonso kan hij veel leren, wat hem in de toekomst moet helpen. Veel kenners dichten Vandoorne een grote toekomst toe in de F1.

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen