Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 2022

Formule 1 en FIA overwegen radicale oplossing voor regenraces

De Formule 1 en de FIA denken diep na over hoe men de problemen die bij regenraces komen kijken op kunnen lossen. Daarbij wordt een wel heel radicale oplossing geopperd.

Bottas rain hungary
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Alfa Romeo

Fans kijken vaak watertandend uit naar regenraces, maar anno 2022 komen ze vervolgens regelmatig van een koude kermis thuis. Regelmatig wacht men met racen omdat het te nat zou zijn. De hoeveelheid water is daarbij niet eens altijd het grootste probleem. Door de nieuwe generatie Formule 1-bolides wordt veel meer spray opgeworpen, waardoor het zicht aanzienlijk verslechterd wordt.

Formule 1-coureurs deden daar herhaaldelijk hun beklag over en de Formule 1 overweegt nu een oplossing voor dat probleem. De beoogde oplossing mag drastisch genoemd worden en menigeen zal misschien zeggen dat het indruist tegen het DNA van de Formule 1. We lichten deze passage uit het document dat de FIA publiceerde naar aanleiding van de bijeenkomst va de F1 Commissie.

Coureurs spraken over verminderde zichtbaarheid in het geval van extreme regenval, wat bepalend is voor het wel of niet van start laten gaan van een race. Daarom doet de FIA onderzoek naar een pakket aan (standaard)onderdelen om de hoeveelheid spray te verminderen. Die studie richt zich op de volgende zaken:

  • Het vaststellen van een standaard bodykit, bedoeld om spray te verminderen door wielkasten.
  • Het doorgronden van de bijdrage van de nieuwe vloeren van de auto's aan de hoeveelheid spray.
  • Het erop toezien dat de nieuwe wielkasten geen extra hinder veroorzaken tijdens pitstops.
  • Het onderzoeken van aanvullende maatregelen, zoals bijvoorbeeld het installeren van meer regenlampen op de bolides.
  • De mogelijkheid om de wielkasten enkel en alleen te installeren vlak voor een race of tijdens een code rood vanwege extreem natte omstandigheden.

De F1 Commissie heeft volgens het schrijven al een eerste concept onder ogen gekregen en op basis daarvan zal men de geopperde oplossing verder evalueren.

Ook interessant:

Red Bull had de rel tussen Verstappen en Perez kunnen voorkomen

Verstappen en Perez waren na de GP van Brazilië geen vriendjes, nadat Max teamorders negeerde. Wat vonden Ruud Dimmers, Joris Mosterdijk en spceciale gast Rudy van Buren hiervan? Dat en meer bespreken ze in de nieuwste F1-podcast van RacingNews365, die hieronder is te beluisteren.

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op

Formule 1 GP Abu Dhabi 2022 RN365 Nieuwsdossier

39 reacties

Meest gelezen

Viaplay

Unibet
x
'Bizar' Albon doet boekje open over rijstijl Verstappen: "Het is bizar"