Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Formule 1 komt per direct met vaccinatieplicht

Alle Formule 1 paddock-bezoekers moeten gevaccineerd zijn tegen het coronavirus. Dit betekent dat naast het F1-personeel ook de media en de aanwezige gasten volledig gevaccineerd moeten zijn, alvorens ze toegang krijgen tot de paddock.

De Formule 1 voert per direct een vaccinatieplicht in voor alle bezoekers van de paddock. Een bron binnen de koningsklasse bevestigt aan RacingNews365 dat het reizend personeel, de media en alle andere bezoekers en genodigden gevaccineerd moeten zijn, alvorens toegang te krijgen tot de paddock. Er worden geen uitzonderingen gemaakt. Al sinds het uitbreken van de coronapandemie houdt de Formule 1 zich bezig met het voorkomen van coronabesmettingen binnen het F1-circus. Na verschillende campagnes, waaronder een video met de F1-coureurs die fans oproepen tot vaccineren, is de volgende stap nu gezet door een vaccinatieplicht in te voeren.

Heeft dit gevolgen voor de F1-coureurs?

Ook de coureurs moeten gevaccineerd zijn. Dit moet echter geen probleem zijn, want naar verluidt is elke F1-coureur gevaccineerd. Sinds het uitbreken van de coronapandemie liepen meerdere coureurs het virus op, waarvan er vijf een of meerdere races moesten missen: Lewis Hamilton, Sergio Perez, Lance Stroll, Kimi Raikkonen en Nikita Mazepin. De vaccinatieplicht in de paddock is ingevoerd na een vergadering van de FIA World Motor Sport Council, het bestuursorgaan dat beslist over de regelgeving binnen de internationale motorsport.

Viaplay
x
Trucje Verstappen verklaart opzienbarend Red Bull-trucje