Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Formule 1 op Zandvoort: "Nog hoop stappen te ondernemen"

Plots was daar het bericht: de Grand Prix van Nederland zou in 2020 kunnen worden gehouden, plaats van handeling het Circuit Zandvoort. De eigenaar van het asfaltlint in de Noord-Hollandse duinen, prins Bernhard junior, wil echter benadrukken dat investeringen welkom zijn.

In gesprek met NPO Radio 1 laat de neef van koning Willem-Alexander weten dat er inderdaad gesprekken worden gevoerd en dat het Circuit Zandvoort al 'heel ver' is, maar benadrukt dat er nog veel geld moet worden verzameld.

" De Telegraaf had gezegd het vanuit de Formule 1 te horen hebben gekregen", belicht prins Bernhard de situatie die wordt geschetst, dat de Grand Prix van Nederland op het Circuit Zandvoort aanstaande is. "Dat kunnen wij niet ontkennen, echter hebben we te maken met vertrouwelijke onderhandelingen. We hebben gezegd geen uitspraken te doen." De prins wil niet te veel kwijt en laat vooral doorschemeren dat geld een benodigd goed is. "Onze droom is om de Formule 1 in 2020 mogelijk te maken. Ik heb het idee dat de bron (de Telegraaf, red.) redelijk goed geïnformeerd is. Natuurlijk zijn er nog een hoop stappen die we moeten nemen om het daadwerkelijk mogelijk te maken." "Het is een mooie kans voor Nederland", vervolgt de circuiteigenaar, "nu moeten we samen met het bedrijfsleven zorgen het geld bij elkaar te krijgen. Als we het écht willen, kan het in 2020 gebeuren. We moeten het financieel rond krijgen, maar we zijn denk ik al heel ver."

Viaplay
x
Live Reacties na dominante pole Verstappen