Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Formule 1 overweegt deuren F1-fabrieken in winterperiode te gaan sluiten

In de zomervakantie gaan de F1-fabrieken al twee weken dicht, maar de sport overweegt om ook in de winter de deuren te gaan sluiten om zo het personeel wat meer rust te geven.

De Formule 1-wereld draait vrijwel het hele jaar door. Alleen in de zomer sluiten alle fabrieken twee weken, maar de rest van het jaar draait alles op volle toeren. Ondertussen groeit de Formule 1-kalender alleen maar verder en wordt de werkdruk vaak alleen maar groter. Vooral in de maanden voorafgaand aan een Formule 1-seizoen is de druk op de schouders van de mensen in de F1- fabrieken zeer hoog. Om die druk af te doen nemen, wordt er op hoog niveau gesproken over een eventuele winterstop in de Formule 1-fabrieken.

Welzijn van personeel

In gesprek met onder meer RacingNews365 verklapt Toto Wolff dit. "Er zijn veel teambazen die graag zien dat we in de winter hetzelfde doen als in de zomer. Een stop die dan start met Kerstmis en tot in het nieuwe jaar, twee weken lang, doorloopt." "Er wordt momenteel nog over gediscussieerd", vervolgt de Mercedes-teambaas zijn verhaal. "Maar de eerste signalen zijn positief. Het gaat om het welzijn van het personeel", aldus Toto, die in ieder geval blij is dat het seizoen al over een kleine twee weken al voorbij is. Pas begin maart gaat het ellenlange nieuwe seizoen, met 24 Grands Prix, van start, waardoor de winterstop een relatief lange is. "Het is mooi dat het seizoen een aantal weken eerder dan normaal klaar is, want iedereen zit echt op de limiet." "Om die paar weken extra te hebben is welkom, maar aan de andere kant zullen er veel mensen zijn die tussen kerst en nieuwjaar vol gas doorwerken. Voor het raceteam, die de afgelopen periode heel veel vlieguren hebben gemaakt, is het in ieder geval zeer positief", aldus de teambaas van Lewis Hamilton en George Russell.

Viaplay
x
Red Bull Verongelijkte Marko onthult gigantische schadepost na megaklapper Perez