Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1 2022

Formule 1 overweegt deuren F1-fabrieken in winterperiode te gaan sluiten

In de zomervakantie gaan de F1-fabrieken al twee weken dicht, maar de sport overweegt om ook in de winter de deuren te gaan sluiten om zo het personeel wat meer rust te geven.

De Formule 1-wereld draait vrijwel het hele jaar door. Alleen in de zomer sluiten alle fabrieken twee weken, maar de rest van het jaar draait alles op volle toeren. Ondertussen groeit de Formule 1-kalender alleen maar verder en wordt de werkdruk vaak alleen maar groter.

Vooral in de maanden voorafgaand aan een Formule 1-seizoen is de druk op de schouders van de mensen in de F1- fabrieken zeer hoog. Om die druk af te doen nemen, wordt er op hoog niveau gesproken over een eventuele winterstop in de Formule 1-fabrieken.

Welzijn van personeel

In gesprek met onder meer RacingNews365 verklapt Toto Wolff dit. "Er zijn veel teambazen die graag zien dat we in de winter hetzelfde doen als in de zomer. Een stop die dan start met Kerstmis en tot in het nieuwe jaar, twee weken lang, doorloopt."

"Er wordt momenteel nog over gediscussieerd", vervolgt de Mercedes-teambaas zijn verhaal. "Maar de eerste signalen zijn positief. Het gaat om het welzijn van het personeel", aldus Toto, die in ieder geval blij is dat het seizoen al over een kleine twee weken al voorbij is.

Pas begin maart gaat het ellenlange nieuwe seizoen, met 24 Grands Prix, van start, waardoor de winterstop een relatief lange is. "Het is mooi dat het seizoen een aantal weken eerder dan normaal klaar is, want iedereen zit echt op de limiet."

"Om die paar weken extra te hebben is welkom, maar aan de andere kant zullen er veel mensen zijn die tussen kerst en nieuwjaar vol gas doorwerken. Voor het raceteam, die de afgelopen periode heel veel vlieguren hebben gemaakt, is het in ieder geval zeer positief", aldus de teambaas van Lewis Hamilton en George Russell.

Poll

Een goed idee om in de winter F1-personeel verplicht vrij te geven

keer gestemd

Ook interessant:

Zet deze coureur naast Verstappen en je hebt het ideale Formule 1-team

Red Bull was in gesprek met Norris. Wat voor een team zou dat opleveren? Coronel weet het: 'Het ideale F1-team!'. Maar of het zo verstandig zou zijn voor de Brit...

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen George Russell

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Brazilië 2022 RN365 Nieuwsdossier

26 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Verboden FIA grijpt in en verbiedt Mercedes innovatie-per direct