Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Formule 1-teams komen met de schrik vrij in aanloop naar GP Australië

Het had niet veel gescheeld of meerdere Formule 1-teams hadden problemen met het leveren van materiaal voor de Grand Prix van Australië. DHL moest ingrijpen om vertraging te voorkomen.

Vervoer van materiaal binnen de Formule 1 is een gigantische operatie. Met meerdere vliegtuigen en zelfs via de scheepsvaart worden de duizenden kilo's aan onderdelen naar de Grands Prix vervoerd. Vertraging is onvermijdelijk in de vervoerssector, zo ook binnen de koningsklasse van de autosport. Bij de Grand Prix van Australië ging het bijna goed mis. Ten minste drie Formule 1-teams (het is niet bekendgemaakt welke) kregen te horen dat er enorme vertraging was bij het schip dat onderweg was naar Melbourne. Aan boord: een aanzienlijk deel van de apparatuur die de teams gebruiken in de pits. Met een overvolle kalender en vrij weinig tijdsmarge tussen alle races was het een kwestie van tijd voor er zich problemen voordeden.

DHL moest ingrijpen om grote problemen te voorkomen

Toen bekend werd dat de zeevracht grote vertraging opliep - eerst een week, daarna nog eens vier dagen - moest DHL ingrijpen. De vrachtpartner van de Formule 1 vloog Paul Fowler (DHL vicepresident motorsport, red.) naar Singapore om de spullen te 'redden' en problemen tijdens het Grand Prix-weekend van Australië te voorkomen. De vracht moest hiervoor opgehaald worden en omgepakt worden naar twee vliegtuigen. Uiteindelijk kwamen alle spullen op maandag aan in Melbourne, op tijd voor de GP van Australië. Zonder extra 'noodvluchten' waren de onderdelen niet op tijd geweest voor de race, die op zondag 10 april wordt verreden.

Viaplay
x
Max "Wolff zei tegen Verstappen: 'Neem Marko mee naar Mercedes'"