Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1 Grand Prix Australië 2022

Formule 1-teams komen met de schrik vrij in aanloop naar GP Australië

Het had niet veel gescheeld of meerdere Formule 1-teams hadden problemen met het leveren van materiaal voor de Grand Prix van Australië. DHL moest ingrijpen om vertraging te voorkomen.

Vervoer van materiaal binnen de Formule 1 is een gigantische operatie. Met meerdere vliegtuigen en zelfs via de scheepsvaart worden de duizenden kilo's aan onderdelen naar de Grands Prix vervoerd. Vertraging is onvermijdelijk in de vervoerssector, zo ook binnen de koningsklasse van de autosport.

Bij de Grand Prix van Australië ging het bijna goed mis. Ten minste drie Formule 1-teams (het is niet bekendgemaakt welke) kregen te horen dat er enorme vertraging was bij het schip dat onderweg was naar Melbourne. Aan boord: een aanzienlijk deel van de apparatuur die de teams gebruiken in de pits. Met een overvolle kalender en vrij weinig tijdsmarge tussen alle races was het een kwestie van tijd voor er zich problemen voordeden.

DHL moest ingrijpen om grote problemen te voorkomen

Toen bekend werd dat de zeevracht grote vertraging opliep - eerst een week, daarna nog eens vier dagen - moest DHL ingrijpen. De vrachtpartner van de Formule 1 vloog Paul Fowler (DHL vicepresident motorsport, red.) naar Singapore om de spullen te 'redden' en problemen tijdens het Grand Prix-weekend van Australië te voorkomen.

De vracht moest hiervoor opgehaald worden en omgepakt worden naar twee vliegtuigen. Uiteindelijk kwamen alle spullen op maandag aan in Melbourne, op tijd voor de GP van Australië. Zonder extra 'noodvluchten' waren de onderdelen niet op tijd geweest voor de race, die op zondag 10 april wordt verreden.

Ook interessant:

Verstappen klaar voor zijn eerste Formule 1-overwinning in Australië

In de nieuwste RacingNews365-podcast blikken Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk uitgebreid vooruit op de Grand Prix van Australië.

Formule 1 GP Australië 2022 RN365 Nieuwsdossier

3 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Formule 1-podcast Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull