Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Australië 2022

Formule 1-teams komen met de schrik vrij in aanloop naar GP Australië

Het had niet veel gescheeld of meerdere Formule 1-teams hadden problemen met het leveren van materiaal voor de Grand Prix van Australië. DHL moest ingrijpen om vertraging te voorkomen.

Vervoer van materiaal binnen de Formule 1 is een gigantische operatie. Met meerdere vliegtuigen en zelfs via de scheepsvaart worden de duizenden kilo's aan onderdelen naar de Grands Prix vervoerd. Vertraging is onvermijdelijk in de vervoerssector, zo ook binnen de koningsklasse van de autosport.

Bij de Grand Prix van Australië ging het bijna goed mis. Ten minste drie Formule 1-teams (het is niet bekendgemaakt welke) kregen te horen dat er enorme vertraging was bij het schip dat onderweg was naar Melbourne. Aan boord: een aanzienlijk deel van de apparatuur die de teams gebruiken in de pits. Met een overvolle kalender en vrij weinig tijdsmarge tussen alle races was het een kwestie van tijd voor er zich problemen voordeden.

DHL moest ingrijpen om grote problemen te voorkomen

Toen bekend werd dat de zeevracht grote vertraging opliep - eerst een week, daarna nog eens vier dagen - moest DHL ingrijpen. De vrachtpartner van de Formule 1 vloog Paul Fowler (DHL vicepresident motorsport, red.) naar Singapore om de spullen te 'redden' en problemen tijdens het Grand Prix-weekend van Australië te voorkomen.

De vracht moest hiervoor opgehaald worden en omgepakt worden naar twee vliegtuigen. Uiteindelijk kwamen alle spullen op maandag aan in Melbourne, op tijd voor de GP van Australië. Zonder extra 'noodvluchten' waren de onderdelen niet op tijd geweest voor de race, die op zondag 10 april wordt verreden.

Ook interessant:

Verstappen klaar voor zijn eerste Formule 1-overwinning in Australië

In de nieuwste RacingNews365-podcast blikken Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk uitgebreid vooruit op de Grand Prix van Australië.

Bookmaker Unibet pakt opnieuw uit met een speciale Max Booster voor de GP van Spanje. Winst van Verstappen op het circuit waar hij in 2016 voor het eerste zegevierde, kan jou 50 keer je inzet opleveren!

Alleen geldig voor nieuwe spelers, minimum leeftijd 24 jaar. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50x jouw inzet!

Formule 1 GP Australië 2022 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
LIVE Eerste vrije training Grand Prix van Spanje