Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Formule 1 tickets GP Nederland

De terugkeer van de Nederlandse Grand Prix in 2021 zorgde voor massale belangstelling. Tienduizenden racefans wilden maar al te graag een tickets voor de Formule 1-race bemachtigen.

Zandvoort © Getty Images/Red Bull Contentpool

Nadat officieel bekend werd gemaakt dat de Formule 1 vanaf 2020 weer een Grand Prix van Nederland op het programma heeft staan, waren kaarten voor de wedstrijd op het Circuit Zandvoort amper aan te slepen. Zodoende moest er een speciale registratieprocedure worden opgestart om iedere belangstellende een gelijke kans te geven. Uiteindelijk werd de race echter een jaar doorgeschoven, nadat de race op Zandvoort in 2020 vanwege het coronavirus werd afgelast.

Tickets bestellen
In eerste instantie werd er in mei 2019 een registratieprocedure opgestart. Liefhebbers konden zich door inschrijving geïnteresseerd tonen in de aanschaf van één of meerdere tickets voor de Grand Prix van Nederland. Toen de vraag het aanbod eenmaal overtrof, werd besloten om het registratieproces te beëindigen.

Via DutchGP.com kon de Nederlandse autosportliefhebber zich inschrijven voor de ticketverkoop van de Nederlandse Grand Prix. Mensen die zich ingeschreven hadden, maakten uiteindelijk kans om ingeloot te worden. De aanmelding voor de tickets liep zo storm, dat er liefst een miljoen tickets aangevraagd werden. Op 23 juli 2019 werden alle geïnteresseerden op de hoogte gesteld of zij wel of geen ticket(s) voor de Nederlandse Grand Prix van 2020 bemachtigd hadden.

Nadat de Nederlandse Grand Prix begin 2020 met een jaar werd uitgesteld, konden de fans hun geld terugkrijgen of de kaarten meenemen naar volgend jaar (2021). De kaarten die werden teruggegeven waren binnen een mum van tijd weer uitverkocht. Momenteel zijn er alleen nog kaarten beschikbaar als anderen besluiten deze te verkopen. Dat doet men via het officiële resell platform van de Dutch Grand Prix. Overigens is het nog niet helemaal duidelijk of en met hoeveel fans de race in Nederland dit jaar zal worden verreden.

Marktconforme prijzen

De organisatie van de Dutch GP heeft er zorg voor gedragen dat de tickets tegen marktconforme prijzen verkocht worden. In totaal biedt het Circuit Zandvoort op alle dagen plaats aan 105.000 toeschouwers, een aantal dat mogelijk verhoogd wordt voor de zondag.

De goedkoopste kaart voor de zondag, een staanplaats kostte €140,00 en de goedkoopste tribuneplaats ging weg voor € 185,00. Wie een plaatsje op het rechte stuk wil bemachtigen was daarvoor € 448,00 kwijt.

Mis geen seconde van het nieuwe F1-seizoen! Zet met een druk op de knop de F1-kalender in jouw telefoon.

Download nu de F1-kalender
Viaplay
Pos. Coureur Punten
Pos. Team Punten
Volledige stand
x
RN365-podcast Twinkeling in ogen Verstappen onheilspellend nieuws voor F1-concurrenten