Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule E

Formule E kroont nieuwe kampioen na race vol late rode vlaggen

De spotlights zijn dit weekend gericht op het Belgische Spa-Francorchamps vanwege de Formule 1 Grand Prix aldaar, maar ook in Londen wordt geracet en wel door de Formule E. Daar kroonde men Jake Dennis tot de nieuwe wereldkampioen.

Dennis Formula E champion
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Formula E

De Formule E werkt het laatste raceweekend van het seizoen af en doet dat met een double header. Aan het begin van het weekend waren er nog meerdere titelkandidaten, maar na de eerste van twee races is de titelrace gelopen.

Jake Dennis is namens Avalanche Andretti de nieuwe kampioen na een race die gewonnen werd door Mitch Evans. Nick Cassidy, een belangrijke titelrivaal, kwam in aanraking met teamgenoot Sebastien Buemi en verloor het zicht op het goud, aangezien hij de strijd moest staken.

Rode vlaggen waren er met nog maar vier ronden te gaan (waarna extra ronden aan het totaal werden toegevoegd), vanwege een crash van Sacha Fenestraz en vanwege een opstopping, nadat die zelfde Buemi bruusk de deur dichtgooide op Norman Nato. In de slotronden echter zou de rangorde niet meer veranderen, waardoor Dennis genoeg had aan P3 om de titel veilig te stellen.

Robin Frijns zag in een seizoen waarin maar heel weinig wil lukken voor het ABT Cupra-team andermaal de finish niet. Vandaag wordt de laatste race van het seizoen verreden. Ook deze race vindt deels indoor plaats, namelijk in het ExCel expositiecentrum in Londen.

2 reacties

Viaplay

Unibet
x
Breaking FIA accepteert inschrijving nieuw Formule 1-team