Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule E

Formule E onthult historisch lange kalender voor 2025

De Formule E heeft haar kalender voor het seizoen 2024/25 bekendgemaakt, waarin de gloednieuwe Gen3.5-auto's worden geïntroduceerd.

Monaco
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Andrew Ferraro / Formula E

De Formule E-kalender voor 2024/25 is bekendgemaakt na goedkeuring door de FIA World Motor Sport Council. De kalender bestaat uit een recordaantal van 17 races. Er zijn diverse Formule E-favorieten gebleven, maar er zijn ook nieuwe locaties op de grootste kalender in de geschiedenis van het kampioenschap. 

São Paulo geeft het startsein voor het 11e seizoen van de Formule E in hetzelfde weekend als de F1 Grand Prix van Abu Dhabi op 7 december, waardoor het volledig elektrische kampioenschap opnieuw voor Kerstmis begint. Mexico City staat weer gepland voor januari, terwijl Diriyah in Saoedi-Arabië is verplaatst naar medio februari, voordat de eerste nieuwe race op de kalender plaatsvindt als vijfde ronde. 

Momenteel is die locatie nog niet bekendgemaakt. Aan het einde van de maand vindt er een double-header plaats, maar Portland keert niet terug in seizoen 11 en is vervangen door de Homestead-Miami Speedway in Miami, die eerder werd gebruikt door NASCAR en IndyCar. 

Monaco en Tokio volgen, beide in 2025 als double-headers, een enorme stap voorwaarts voor het kampioenschap. Na een verrassend succesvol debuut keert Shanghai terug, terwijl ook Jakarta weer wordt verwelkomd nadat er in seizoen 10 geen race werd gehouden vanwege de verkiezingen. 

WEC-clash

Berlijn en Londen maken het seizoen compleet, terwijl er één 'To Be Determined'-slot is waarvan CEO Jeff Dodds heeft bevestigd dat het een nieuwe locatie is. Dodds heeft er alle vertrouwen in dat te zijner tijd bekend zal worden gemaakt welke stad na de double-header in Diriyah het TBD-slot zal krijgen. Het wordt ook een stratencircuit.

De stad Chiang Mai in Thailand staat op het punt om een race te organiseren. Er is al een potentiële lay-out uitgelekt op sociale media. Dodds heeft echter niet bekendgemaakt of de TBD-locatie Chiang Mai is. Het betekent dat Misano én dus Italië in het algemeen zijn afgevallen. Iets wat zal voelen als een grote klap voor de Italiaanse fabrikant Maserati. Ondanks het feit dat de seizoensfinale opnieuw plaatsvindt, staat de toekomst van de E-Prix in Londen nog steeds ter discussie. 

Berlijn, dat opnieuw samenvalt met een WEC-ronde, is veelzeggend, omdat dit wel eens van invloed zou kunnen zijn op de rijdersmarkt. Interessant is dat de Formule E, na een recente golf van permanente locaties, voor seizoen 11 is teruggekeerd naar haar roots, met minder dan 25% van de kalender op traditionele circuits. In de volgende campagne wordt natuurlijk de Gen3.5 geïntroduceerd, de snelst accelererende FIA single-seater. Gen4 staat ook voor de deur in 2026. Dodds heeft aan geselecteerde media, waaronder RacingNews365, bekendgemaakt dat de kalender kán worden uitgebreid tot maximaal 20 races.

Bekijk hieronder de volledige kalender.

Formule E-kalender 2024/25

Ronde Stad/Land Datum
1 São Paulo, Brazilië 7 december 2024
2 Mexico Stad, Mexico 11 januari 2025
3 & 4 Diriyah, Saoedi-Arabië 14 & 15 februari 2025
5 TBD 8 maart 2025
6 Miami, Verenigde Staten 12 april 2025
7 & 8 Monte-Carlo, Monaco 3 & 4 mei 2025
9 & 10 Tokio, Japan 17 & 18 mei 2025
11 & 12 Shanghai, China 31 mei & 1 juni 2025
13 Jakarta, Indonesië 21 juni 2025
14 & 15 Berlijn, Duitsland 12 & 13 juli 2025
16 & 17 Londen, Verenigd Koninkrijk 26 & 27 juli 2025

Unibet heeft een super stunt! Win 50x jouw inzet bij een zege van Verstappen, Norris of Piastri in België. Welke coureur zal er zegevieren?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

In dit artikel

Praat mee!

Viaplay
x
GP België Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste vrije training