Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Ferrari

Frustraties bij Haas en Alfa Romeo over zwakke Ferrari-motor

Naar de buitenwacht blijven de teambazen van Alfa Romeo en Haas in Spielberg netjes en geduldig ten opzichte van motorleverancier Ferrari. Maar de verbijstering om het snelheidsverschil ten opzichte van vorig jaar is er niet minder groot om.

Raikkonen Oostenrijk
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Alfa Romeo

Hoe anders was de pikorde vorig jaar in Spielberg, met vooral Ferrari’s en Alfa Romeo’s die in de voorste geleden een flink partijtje konden meeblazen, gewoon, op pure snelheid. In beide Spielberg-edities van 2020 zijn niet alleen de Ferrari’s, maar ook de Haas-bolides en de Alfa’s aanzienlijk langzamer dan in 2019. Het gebrek aan motorvermogen is schrijnend. Wat eens te meer de vermoedens voedt dat Ferrari vorig jaar enorm moet hebben gesjoemeld met de krachtbronnen.

Gunether Steiner (Haas) draait er niet omheen. "We zijn inderdaad langzamer dan vorig jaar", zegt de Italiaan ten overstaan van onder meer RacingNews365. "Alle auto’s met Ferrari-motor hebben het." Maar een harde beschuldiging klinkt niet door, in tegendeel. "Ik denk dat ze hard werken om uit te zoeken waaraan het ligt. Het is lastig om de prestaties met anderen te vergelijken. Je beschikt niet over alle gegevens, je hebt alleen de speedtrap-data. Vorig weekend in Spielberg waren de verschillen in de race minder groot dan in de kwalificatie. We moeten nauwgezet uitzoeken wat het is en daar conclusies aan verbinden. Als er een probleem is moet het worden opgelost."

Alfa Romeo-baas Frédéric Vasseur houdt het kort: "De situatie is duidelijk. Ik vertrouw Ferrari dat ze er alles aan doen. Het is mijn taak om aan het chassis te werken. De racesnelheid was redelijk ten opzichte van de auto’s die voor ons lagen en beter dan in de kwalificatie."

Ook afgelopen zondag kwamen de bolides 'powered by Maranello' er niet aan te pas. Kimi Raikkonen was de best geklasseerde Ferrari-gebruiker met een elfde plaats.

Met medewerking van Dieter Rencken.

Forbidden

Weddenschappen Ferrari

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

5 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
Domenicali Hoogste F1-baas doet een oproep aan Ferrari na vertrek Binotto