Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Gasly onder de indruk na eerste meters voor Alpine: "Snap waarom ze vierde zijn geworden"

Na zijn eerste test met Alpine op het Yas Marina Circuit was Pierre Gasly onder de indruk van de bolide en de werkwijze van het team.

Pierre Gasly is lovend over de Alpine-bolide en oordeelt dat de prestaties van de A522 superieur zijn aan die van zijn AlphaTauri-bolide waarin hij afgelopen seizoen reed. In 2023 maakt Gasly de overstap van AlphaTauri naar Alpine, het team dat vierde finishte in het constructeursklassement. Op dinsdag mocht hij al meters maken in de bolide van zijn nieuwe werkgever. De Fransman laat weten dat hij begrijpt waarom Alpine in 2022 het beste team achter de topteams was. "Ik heb slechts een dag in Abu Dhabi gereden, maar ik heb zeker een aantal zeer goede, sterke punten gezien van de auto en gemerkt dat er potentie is", vertelt Gasly aan onder andere RacingNews365 . "Ze zijn niet voor niets vierde geworden in het kampioenschap en nu begrijp ik waarom. Niet alleen vanwege de bolide, maar ook hoe het team opereert. De engineers in het team, de mentaliteit en de filosofie die in het team zit; tot nu toe ben ik erg tevreden over de eerste kennismaking met de jongens."

Alpine heeft indruk gemaakt op Gasly

Gasly voelde al direct dat de Alpine-bolide een betere wegligging heeft dan de AlphaTauri. "Ik denk dat ze vrij veel grip aan de voorkant hebben, een goed gevoel in bochten met lage snelheid, iets waar ik dit seizoen aan heb proberen te werken." "Het is altijd een vraagteken, omdat ik de hele dag met nieuwe banden heb gereden", zo doelt hij op de 2023banden. "Van wat we hebben gehoord is het verschil niet groot en ook voor mijn gevoel zijn de banden niet heel anders dan die we het hele seizoen al hebben gebruikt." "Er blijven dus altijd vraagtekens, maar over het algemeen geeft deze auto me wat ik wil. Er zijn duidelijk gebieden waarop het beter kan en er is ook ruimte voor verbetering. Ik was echter niet verrast door de auto, omdat ik wist dat het een snelle wagen zou zijn. Dat kon je zeker merken."

Viaplay
x
RB Ontevreden Marko sluit vervanging Ricciardo niet uit: "Complex onderwerp"