Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Geïrriteerde Verstappen wijst naar Red Bull na incidenten met Norris

De Grand Prix van Mexico verliep dramatisch voor Max Verstappen. De Nederlander kreeg een enorme straf voor incidenten met Lando Norris en was veel te langzaam. Het leidt tot teleurstelling bij Verstappen, die zijn mening over de straffen voor zich houdt.

Verstappen Mexico GP
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Max Verstappen eindigde op de zesde plaats tijdens de Grand Prix van Mexico. De wereldkampioen incasseerde in de openingsfase twee straffen van tien seconden voor incidenten met Lando Norris, waarna hij kansloos was. Verstappen had het tempo niet om de Mercedessen te bedreigen en kwam als zesde over de streep. De Nederlander houdt zijn mening over de straffen voor zich

"20 seconden is veel, maar ik ga er niet om huilen", stelt Verstappen tegenover onder meer RacingNews365. "Ik houd mijn mening ook voor me. Het grootste probleem is dat het een slechte dag was qua racepace. Dat was weer heel duidelijk, zowel op de mediums als op de harde banden."

De Nederlander wijst daarbij vooral naar Red Bull. "Ik vond dat bocht vier een groter vraagteken was. Bocht acht is wat het is. Eerlijk gezegd is het ook niet mijn probleem. Het probleem is dat we te langzaam zijn en daarom kom ik in dit soort situaties terecht. Dat is mijn probleem. Het was prima dat we op de zesde plaats terechtkwamen, maar daarna kon ik de Mercedessen niet eens volgen. Ik had geen grip en gleed veel op en neer. Ik kon ook niet goed aanremmen, dus het was heel moeilijk."

Is het een slecht teken richting het slot van het seizoen? "We proberen te verbeteren. Austin ging beter, dit was moeilijk. Dat is gek, maar we moeten ernaar kijken en hopelijk komen we dan beter voor de dag in Brazilië."

Praat mee!

Viaplay
x
Max Marko velt duidelijk oordeel over straffen Verstappen