Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Tom Coronel

Gebroeders Coronel schitteren in Dakar Rally: "Dit is waar we op hadden gehoopt"

Tim en Tom Coronel hebben opnieuw een succesvolle dag achter de rug tijdens de Dakar Rally. Ze komen steeds meer op snelheid en hebben het naar hun zin tussen de grote namen.

Tim en Tom Coronel Dakar 2022
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Coronel

Tijdens de derde etappe van de Dakar Rally 2022 kregen Tim en Tom Coronel, net als overigens alle andere deelnemers, een prachtige route voorgeschoteld. Kort na de finish van de derde etappe, die de gebroeders als dertigste afsloten, stond Tom Coronel RacingNews365 te woord.

"Vandaag waren het veel snelle paden, hele grote uitgestrekte zandvlaktes met van die hele grote duindribbels er tussen! Stukken duinen van een goede tien, vijftien kilometer, hele mooie hoge jongens, die heel erg recht naar beneden gaan. Dus dan is het omhoog en vraag je je af 'ho wanneer gaat 'ie weer naar beneden?' Dat is spannend", klinkt hij enthousiast.

Toch leverde het uitdagende parcours geen problemen op voor Tim en Tom. "Maar dat ging gewoon goed en we zagen dat we een paar toppers achter ons hadden, dus we zitten er heel goed bij, heel goed bij! Dit is waar we op hadden gehoopt", jubelt Tom.

Tim Coronel rijdt steeds harder

Tim Coronel, die namens de tweeling achter het stuur van de Century CR6 zit, gaat elke dag weer een stukje sneller. Het levert veel lof op van zijn broer, die naast hem als navigator fungeert. "Het was een topdag, het was weer een hele goede dag."

"Het begon dus met van die hele snelle paden, waar je toch 170 kilometer per uur rijdt tussen allerlei zandhoopjes. Dat is wel spannend. Alsof je 300 rijdt op Le Mans!", zo maakt Tom een mooie vergelijking.

"Het ging helemaal goed. Tim begint 'm wat meer aan te trappen. Hij zit wat meer in de racemodus en dat merk je wel. Even aan het autootje wennen en nu gaan we in een keer net even een stapje harder, een stuk harder weer dan gisteren. Er zit nog wel wat in, maar het is Dakar he, het duurt veertien dagen. Het ziet er in ieder geval goed uit", aldus de Coronel-telg.

In het algemeen klassement staan Tim en Tom nog steeds op plek twintig. Achterstand op leider Al-Attiyah is een kleine twee uur.

Dakar Rally 2022 RN365 Nieuwsdossier

4 reacties

Viaplay
x
Interview De twee geheime wapens die McLaren volgend seizoen in wil gaan zetten