Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 nieuws

"Gedrag van Verstappen was niet Formule 1-coureur waardig"

Voormalig Formule 1-coureur Marc Gene heeft geen goed woord over voor de manier waarop Max Verstappen in Mexico opereerde.

Verstappen pole Mexico
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Max Verstappen negeerde tijdens de kwalificatie de gezwaaide gele vlaggen toen Valtteri Bottas gecrasht was. Vol gas reed hij door in de laatste sector, om zo zijn tijd nog verder aan te scherpen. Na afloop bestrafte de wedstrijdleiding hem met een gridstraf van drie plaatsen voor dit incident, mede doordat Verstappen tijdens de persconferentie lacherig deed over het negeren van de vlaggen.

"Het gedrag van Verstappen zaterdag was Formule 1-coureur onwaardig. Het was een grote fout van Max, maar ook van het team. Zij hebben hem niet tijdig op de hoogte gebracht van het ongeluk van Bottas en dat hadden ze wel moeten doen", aldus een uiterst kritische Gene tegenover Sky Italia.

De race van Verstappen betitelt de oud-Formule 1-coureur als ongelukkig: "Het contact tussen Hamilton en Max was al hard en daarna raakte hij ook Bottas. Zijn race was toen definitief klaar."

Luister nu de nieuwste Formule 1-podcast van RacingNews365 met autocoureur Tim Coronel, F1-journalist Ruud Dimmers en DJ Jeroen van Inkel.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Formule 1 GP Mexico 2019 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"