Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 nieuws

WK-stand na Formule 1 GP Mexico: Verstappen verliest positie, Hamilton kan titel alleen in theorie nog ontgaan

Lewis Hamilton bekroonde zichzelf in Mexico niet tot wereldkampioen, maar wist wel naar de zege te rijden. Max Verstappen kende een uiterst ongelukkige race en verloor veel terrein door een lekke band.

Mexico start 2019
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Door zijn zege in Mexico kan de wereldtitel Lewis Hamilton alleen statistisch gezien nog ontgaan. De Mercedes-coureur heeft een voorsprong van 74 punten op teamgenoot Valtteri Bottas. Met nog drie races te gaan zijn er maximaal 78 punten te vergaren voor een coureur en heeft Hamilton aan vier punten (een achtste plaats) voldoende om zelf de titel veilig te stellen in een van de resterende drie races. Hij is sowieso kampioen als Bottas niet zegeviert in de Verenigde Staten dit weekend.

Max Verstappen kwam in aanraking met beide Mercedessen en veil dankzij een lekke band terug tot de laatste positie. Een inhaalrace bracht hem alsnog de zesde plaats, maar in de WK-stand viel Verstappen terug tot de vijfde plaats.

Forbidden

Fotoalbum

Verstappen hamilton start mexico

Rapportcijfers Formule 1-coureurs na GP van Mexico

De Grand Prix van Mexico begon spectaculair, maar ging vervolgens als een nachtkaars uit. Max Verstappen kende een ongelukkige start, waarna hij al snel terugviel tot achteraan het veld. Lewis Hamilton profiteerde van een goede strategie en verschalkte daarmee de beide Ferrari's en zijn teamgenoot. RacingNews365 deelde rapportcijfers uit.

Bekijk het album

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Mexico 2019 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
LIVE Reacties na bizar einde sprintkwalificatie