Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Carlos Sainz

Gefrustreerde Sainz op het randje van de afgrond in Bakoe

Carlos Sainz eindigde de Grand Prix van Azerbeidzjan op de vijfde plek. Het bleek een lastig weekend voor de Spanjaard, waarin hij naar eigen zeggen op het randje van de afgrond stond en op de limiet reed.

Sainz Baku
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Carlos Sainz geeft toe dat hij zo erg tegen de limiet aanzat dat hij het gevoel had dat hij ging crashen tijdens zijn stressvolle race in Bakoe. Het hele weekend had hij moeite om de snelheid van zijn teamgenoot Charles Leclerc te evenaren, wat ervoor zorgde dat hij onzeker aan de start van de Grand Prix van zondag verscheen. De vijfde plek, de positie waarmee hij naar huis gaat, voelde bijna als een ontlading.

Sainz blikt terug op uitdagende Grand Prix

"Tijdens de eerste stint op de medium banden leek het alsof ik een beetje snelheid had teruggevonden", liet Sainz na de race aan de media, waaronder RacingNews365, weten.

"En zodra ik de switch had gemaakt naar de harde band, leek het alsof de problemen die ik het hele weekend had opeens terug kwamen. Ik kon niet anders dan die plek vijf mee naar huis nemen."

Sainz zat op het randje van de afgrond: "Ik zat zo erg op het limiet dat ik op een gegeven moment het gevoel had dat ik de auto kwijt zou raken. Het was een lange race, en mentaal erg stressvol. Maar ik weet zeker dat we erachter gaan komen wat er dit weekend precies dit weekend misging. En ik ben er zeker van dat we sterk terugkomen in Miami."

Geen tijd om problemen te analyseren

Wanneer aan Carlos gevraagd wordt of al duidelijk is waarom hij zo'n moeilijk weekend had, laat hij weten dat er nog geen tijd was geweest om hiernaar te kijken.

"We hebben nog niet de tijd gehad om te zitten en te analyseren. We moesten zo snel door naar de volgende sessie, en we waren bezig met het finetunen van de auto. We hebben dus nog geen tijd gehad om goed naar de data van de auto te kijken."

"Maar ik ben er zeker van dat we, samen met de engineers, in vorm terugkomen in Miami. Het is gewoon jammer dat we zo'n lang frustrerend weekend hebben gehad hier in Bakoe."

Ook interessant:

Getergde Verstappen zal direct hard terug slaan

In de nieuwste RN365 F1-podcast bespreken Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk de strijd tussen Verstappen en Perez in Baku. Werd Max op waarde geklopt? Maar er is nog veel meer te bespreken, zoals hieronder te beluisteren is.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Formule 1 GP Azerbeidzjan 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking 'Red Bull-vertrek Newey voor GP Miami aangekondigd'