Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 2021

Gemoederen tussen Red Bull en Mercedes liepen hoog op: "Toen onplofte het"

Het Formule 1-jaar 2021 is misschien wel het spectaculairste seizoen in de historie van de sport, met het ultieme einde in de laatste ronde van de laatste race. Bradley Scanes, oud-trainer van Max Verstappen, blikt terug op dat magische jaar.

Verstappen Bradley Scanes
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Max Verstappen en Lewis Hamilton deden praktisch niets voor elkaar onder in het seizoen 2021. Ze waren zelfs zo aan elkaar gewaagd, dat ze met hetzelfde aantal punten naar de slotrace in Abu Dhabi gingen. Sowieso stond dat seizoen bol van de spanning. Denk alleen al aan het moment dat beide coureurs crashten op Monza, de klapband van Verstappen en de mislukte herstart van Hamilton in Baku of de heftige crash van Verstappen in Copse Corner op Silverstone. Het was voor iedereen een onstuimig jaar, zo ook voor de oud-trainer van Verstappen, Bradley Scanes. Hij kijkt terug op dat jaar in de podcast The Red Flags.

"Iedere keer als ik terugblik op dat seizoen komen er weer momenten naar boven die je dan bent vergeten in het moment zelf. We zien zulke momenten maar zelden in de sport, dat twee sporters, twee teams op die manier head-to-head gaan. Op het moment zelf dacht ik: het is grappig wat Lewis en Max deden. Maar nu kijk je terug met het idee: dit zijn twee van de absoluut grootsten die vechten voor een wereldkampioenschap en je bent getuige van een van de grootste sportmomenten", zo vertelt Scanes.

'Iedereen werd gek'

Toch verliep niet alles volgens plan dat jaar. "Een van de grootste teleurstellingen was Brazilië en daarna Saoedi-Arabië. Er waren een paar penalty's in Brazilië. Je kon gewoon voelen dat niemand van de teamleden naar elkaar wilde kijken, of de spanning was daar. Toen ontplofte het een beetje in Saoedi-Arabië", zo herinnert Scanes zich nog. Daarna volgde nog de ultieme ontknoping in Abu Dhabi, maar daar kan de oud-trainer van Verstappen weinig meer van herinneren. "Ik kan het precieze moment niet meer echt voor me halen, het ging een beetje aan me voorbij. Maar het was een bevrijding en iedereen werd gek."

Volgens de oud-trainer was het ook een heel intens seizoen. "Het was echt alle hens aan dek. We moesten een manier vinden om te winnen, want Mercedes was gewoon snel. We moesten het op een andere manier benaderen en andere strategieën hebben", aldus Scanes. "Iedereen was kapot en gesloopt na afloop van het seizoen. Het was een hell of a season", zo sluit hij af.

Max Verstappen is de grote favoriet voor de overwinning in Miami. Hij heeft tot nu toe alle edities van deze Grand Prix gewonnen. Als de Nederlander zondag opnieuw wint, betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Reacties na snelste tijd Verstappen in rommelige training GP Miami