Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Charles Leclerc

Geplaagde Leclerc richt vizier op ongeplande 'F1-stop': "We zien dat als een kans"

Charles Leclerc keert als regerend winnaar van de GP van Australië dit weekend terug op Albert park in Melbourne. Als leider in de WK-stand kwam hij in 2022 naar Australië, om er ook de race te winnen. Het contrast met zijn huidige situatie kon niet groter zijn voor de Ferrari-coureur. "We weten waar we aan moeten werken."

Leclerc Saudi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Met een zege en een tweede plek op zak reisde Charles Leclerc vorig seizoen af naar de GP van Australië. Hij boekte er een overtuigende overwinning en vergrootte zijn voorsprong in de stand voor het WK. We weten allemaal hoe desastreus het seizoen uiteindelijk verliep en hoe hij op ruime afstand Max Verstappen de wereldtitel zag opeisen. Voorafgaand aan dit weekend blikt hij onder meer op verzoek van RacingNews365 daar op terug. "Ik denk dat de eerste paar races best goed gingen vorig jaar. Red Bull stond een beetje op achterstand qua betrouwbaarheid en ook qua prestaties. We waren goed, maar daarna hadden we een tijd waarin er gewoon teveel fouten werden gemaakt en verloren we nogal wat punten. En in de tweede helft van het seizoen waren we gewoon niet competitief genoeg."

Dit seizoen gaat het niet veel beter voor de Ferrari-coureur. In Bahrein viel hij uit en in Saoedi-Arabië kwam hij niet verder dan P7. De achterstand op Verstappen is nu al immens. "Het gaat erom ons te concentreren op wat we beter kunnen doen om ons te verbeteren en terug te keren naar het niveau van vorig jaar. We weten waar we aan moeten werken en nu moeten we het gewoon waarmaken. Eerlijk gezegd is het gewoon een kwestie van te proberen een meer solide auto te krijgen in alle omstandigheden. Maar als we tijdens de race een beetje grip verliezen, wordt het erg moeilijk en verliezen we veel performance. Daar moeten we aan werken."

Break van vier weken

Na de GP van Australië duurt het vier weken alvorens de volgende race op het programma staat. Pas op 30 april volgt dan de GP van Azerbeidzjan, door het schrappen van de GP van China. Voor Ferrari de mogelijkheid om de wagen in die periode te verbeteren. "We zien dit als een kans om zoveel mogelijk te werken tijdens deze break, om de upgrades zo snel mogelijk op de wagen te krijgen. En daarmee zo competitief mogelijk te zijn als we willen. Het is nog steeds een zeer, zeer lang seizoen, we hebben pas twee races gedaan. Dus we zijn volledig gemotiveerd om terug aan de top te geraken en daarvoor zullen we die weken gebruiken."

Ook interessant:

Verstappen moet oppassen voor overmoedige Perez

Deze week wordt er weer geracet en staat de Formule 1 Grand Prix van Australië op de planning! In de nieuwste aflevering van de RacingNews365 F1-podcast blikken autocoureur Tom Coronel, F1-kenner Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk vooruit op de race Down Under. Check de nieuwste aflevering hieronder!

RacingNews365 is niet alleen de grootste Formule 1-website van Nederland, maar ook het snelst groeiende Formule 1-kanaal op YouTube!

Abonneer je vóór 7 april op ons YouTube-kanaal en maak nu kans op Red Bull caps en T-shirts. De winnaars worden op 8 april bekendgemaakt in onze F1-podcast.

Abonneer op ons Youtube kanaal en maak kans op toffe prijzen!

Formule 1 GP Australië 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
MotoGP 'F1-eigenaar neemt de MotoGP over voor ongekend miljardenbedrag'