© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

GP-weerbericht Hongarije: Zware onweersbuien tijdens raceweekend

26 jul. 2018 11:11 Ruud Dimmers 4 reacties
Racingnews365 presenteert in samenwerking met de specialisten van Weeronline het Grand Prix-weerbericht voor Hongarije.

Flinke onweersdreiging tijdens GP van Hongarije

Tijdens de Grand Prix van Duitsland zagen we een kort buitje, maar kwam de regen net te laat. Direct na afloop van de race trokken de hemelsluizen volledig open. Ook in Hongarije moet men rekening houden met zware onweersbuien.

Zware onweersbuien kunnen het verloop van de GP van Hongarije een hele andere wending geven. Met 30 graden is het warm in Boedapest, maar als het tot een stortbui komt wordt het voor de coureurs nog veel zwaarder. Allereerst moeten ze hun bolide op een natte baan in bedwang houden, maar het wordt ook fysiek zwaarder doordat de luchtvochtigheid kan stijgen naar liefst 90%. Dit maakt het in de cockpit erg benauwd. Het weer kan in een mum van tijd omslaan van zonnig tot en met zware (onweers)buien.

In het weekend neemt in Hongarije de kans op onweersbuien toe. Daarbij kunnen ook enkele zware buien ontstaan. Zondag moeten we ons door een eventuele zonnige en droge start van de race niet op het verkeerde been laten zetten. In een uur tijd kan het weer omslaan en groeit een stapelwolk uit tot een onweersbui. Pas als halverwege de race nog steeds de zon schijnt stijgt de kans op een droge finish.

Er is een kans dat de buien het circuit net missen en het tijdens de race droog blijft. Dan zijn er zonnige perioden en stapelwolken. De andere optie is dat het tijdens de race (tijdelijk) stortregent. Het laatste scenario zal veel van de coureurs vergen. Met een natte baan wordt het niet alleen lastiger om de bolide onder controle te houden, maar wordt het ook fysiek zwaarder voor de coureurs. De luchtvochtigheid kan door regen stijgen naar ruim 90%. De temperatuur daalt dan wel een paar graden, maar het vocht maakt het erg benauwd.

Op zondag volgt het weerbericht voor de race, waarin de laatste ontwikkelingen worden meegenomen.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen