© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

'Grand Prix Bahrein wordt in 2018 volledige nachtrace'

29 jan. 2018 09:20 Rik Alkema 0 reacties
Het is goed mogelijk dat de Grand Prix van Bahrein een race wordt die volledig onder kunstlicht wordt verreden. Momenteel start de Grand Prix nog in de schemering, waarna het gedurende de race donker wordt. Liberty Media wil echter dit seizoen de wedstrijden later laten starten, waardoor de GP van Bahrein volledig in het donker wordt verreden.

'Twilightrace' wordt waarschijnlijk nachtrace

De Grand Prix van Bahrein wordt waarschijnlijk de tweede volledige nachtrace op de Formule 1-kalender. Door de plannen van Liberty Media om alle starttijden naar achteren te schuiven, wordt de 'twilightrace' waarschijnlijk omgetoverd tot een nachtrace.

Sinds 2014 wordt de GP van Bahrein verreden onder wisselende omstandigheden, waar de eerste negen keer 'gewoon' overdag werd gereden. In 2018 is Liberty Media van plan de starttijd met zo'n drie uur naar achteren te schuiven, waardoor er volledig in het donker wordt gereden.

Liberty Media is van plan om meerdere wedstrijden naar een later tijdstip te verplaatsen. Zo is het plan om alle Europese wedstrijden niet om 14:00 uur van start te laten gaan, maar om 15:10 uur.

De Grand Prix van Frankrijk moet zelfs pas om 16:00 uur beginnen, om voorrang te geven aan de wedstrijd Engeland-Panama op het WK-voetbal. Die wedstrijd begint om 14:00 uur, waarna aansluitend de Formule 1 van start gaat.

Deze week maakt Liberty Media de plannen voor de starttijden definitief bekend.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen