Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Grand Prix van Miami trots: "De hele stad leefde mee"

Tijdens de eerste editie van de Grand Prix van Miami bezochten zo'n 250.000 mensen de GP gedurende het weekend. In 2023 wil de GP nog meer F1-fans ontvangen en dus is men bezig om nog meer plaatsen voor fans te regelen. Uiteindelijk moet dit zelfs duizenden extra plaatsen opleveren.

Toen het bekend werd dat er een Grand Prix van Miami op de F1-kalender zou komen, zorgde dit voor veel gespreksstof. Formule 1-fans van over de hele wereld waren geïnteresseerd in het evenement en de druk op de organisatie was dan ook hoog voorafgaande aan de race. De organisatie was echter strak geregeld waardoor de eerste race in Miami de boeken in ging als een groot succes. In 2023 hoopt de organisatie er nog een schepje bovenop te doen door meer fans te kunnen verwelkomen en de coureurs een mooi circuit voor te schotelen. In een exclusief interview met RacingNews365 laat Tyler Epp, de President van de Crypto.com Miami Grand Prix weten dat men alweer hard aan het werk is om de GP van 2023 te organiseren. "We zijn heel tevreden over de race van vorig jaar, en wanneer ik vorig jaar zeg moet ik mezelf natuurlijk direct corrigeren", lacht Epp die beseft dat de GP pas enkele maanden geleden en dus nog in 2022 werd verreden. "De tijd gaat zo snel en we zijn alweer zo hard aan het werk voor de volgende editie, dat je af en toe denkt dat de eerste editie al langer achter ons ligt." "We zijn zeer tevreden over het resultaat van de eerste editie. Niet alleen wat betreft het raceweekend en de fans die hebben genoten van het evenement, maar ook omdat we er in zijn geslaagd om de community rondom het stadion bij het evenement te betrekken. Dat is ook iets wat we volgend jaar wederom zullen doen, het is belangrijk dat onze community bij het evenement is betrokken", aldus Epp die zag dat zijn community mensen van over de hele wereld verwelkomde tijdens de eerste editie van de GP.

"We zijn een internationale stad waarin veel mensen wonen die hun roots in andere landen hebben liggen. Mede daardoor trekken we veel mensen van buiten Amerika aan en dus zullen we in 2023 wederom veel mensen van buiten Amerika terug zien op de tribunes. In 2023 zullen we er daarnaast voor zorgen dat er nog veel meer tribuneplaatsen bij komen en zullen we nog meer gebruik maken van het Hard Rock Stadium van waaruit mensen de race kunnen volgen." Het gebruik van het stadium creëerde een unieke situatie tijdens de eerste Grand Prix. De accommodatie was logischerwijs perfect in orde doordat de Miami Dolphins normaal gesproken gebruik maken van het stadion. Daardoor waren de faciliteiten optimaal geregeld voor de teams, coureurs, fans en media. Het F1-circus lijkt dan ook veel zin te hebben in de komende edities van de GP, al hoopt een aantal coureurs hoopt wel op wat kleine wijzigingen van het circuit. "Het circuit is het belangrijkste onderdeel wanneer je een Grand Prix organiseert. We hebben de feedback gekregen van de F1, de FIA en de coureurs en hun inbreng gebruiken we om het circuit op bepaalde plaatsen te verbeteren. Op dit moment werken we met de verschillende partijen samen om te kijken waar en wat we kunnen verbeteren aan de baan. Dat doen we door op dit moment vooral te luisteren naar de opbouwende kritiek. In de komende maanden zullen we duidelijk hebben wat er precies moet gebeuren en kunnen we daarmee aan de slag gaan", is Epp duidelijk over de verschillende opmerkingen van de coureurs en teambazen over het circuit. In 2022 leefde de hele Amerikaanse stad mee, iets wat volgens Epp een traditie moet blijven: "We hebben natuurlijk nog recent de SuperBowl georganiseerd. Hetzelfde gevoel van die georganiseerde SuperBowl in 2020, kregen we terug tijdens de Grand Prix van dit jaar. De hele stad leefde namelijk mee, overal waren prachtige evenementen georganiseerd en daardoor kreeg je hetzelfde gevoel als wanneer je een SuperBowl organiseert. Dat is iets wat we in de komende jaren graag willen behouden en daarom werken we nauw samen met onze community. De race moet namelijk een evenement voor iedereen zijn."

Viaplay
Pos. Coureur Punten
Pos. Team Punten
Volledige stand
x
RN365-podcast Twinkeling in ogen Verstappen onheilspellend nieuws voor F1-concurrenten