Grand Prix-weerbericht Spanje: Wat wordt het weer tijdens de race?

13 mei 2018 10:20 Ruud Dimmers 0 reacties
Racingnews365 biedt in samenwerking met Weeronline het Formule 1-weerbericht voor de Grand Prix van Spanje aan. Wat worden de weersomstandigheden tijdens de race van vanmiddag?

Grote kans op droge en zonnige race

Het weer ziet er prima uit voor de GP van Barcelona. Waarschijnlijk is het droog en schijnt de zon geregeld. Er staat een matige windje en het wordt maximaal 19 graden. Toeschouwers moeten wel rekening houden met de hoge zonkracht.

Een lagedrukgebied veroorzaakt in de nacht naar zondag stevige onweersbuien in Barcelona. Zondagochtend liggen de restanten van de buien nog in de omgeving. Zeer waarschijnlijk is het tijdens de GP van Barcelona droog rond de klok van 15 uur. Een hogedrukgebied zorgt namelijk voor een weersverbetering in de middag.

Het weerbeeld bestaat dan uit flinke zonnige perioden en stapelwolken. Ook hangt er nog wat hoge sluierbewolking, maar daar schijnt de zon doorheen. Aan het eind van de middag wordt het steeds zonniger en neemt de neerslagkans verder af.

Er waait zondagmiddag een matige zuidwestenwind, windkracht 3. Tijdens de race, start 15:10 uur, is het 18 graden en dat is een prima temperatuur. In de loop van de race kan het kwik zelfs even de 19 graden aantikken.

Kortom: heerlijk weer voor toeschouwers. Een petje en zonnebrandcrème zijn wel aan te raden, want midden op de dag schijnt de zon in Barcelona met UV-index 6. Dat betekent dat een gevoelige huid binnen een half uurtje kan verbranden.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen