Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Grand Prix-weerbericht Spanje: Wat wordt het weer tijdens de race?

Racingnews365 biedt in samenwerking met Weeronline het Formule 1-weerbericht voor de Grand Prix van Spanje aan. Wat worden de weersomstandigheden tijdens de race van vanmiddag?

Het weer ziet er prima uit voor de GP van Barcelona. Waarschijnlijk is het droog en schijnt de zon geregeld. Er staat een matige windje en het wordt maximaal 19 graden. Toeschouwers moeten wel rekening houden met de hoge zonkracht. Een lagedrukgebied veroorzaakt in de nacht naar zondag stevige onweersbuien in Barcelona. Zondagochtend liggen de restanten van de buien nog in de omgeving. Zeer waarschijnlijk is het tijdens de GP van Barcelona droog rond de klok van 15 uur. Een hogedrukgebied zorgt namelijk voor een weersverbetering in de middag. Het weerbeeld bestaat dan uit flinke zonnige perioden en stapelwolken. Ook hangt er nog wat hoge sluierbewolking, maar daar schijnt de zon doorheen. Aan het eind van de middag wordt het steeds zonniger en neemt de neerslagkans verder af.

Er waait zondagmiddag een matige zuidwestenwind, windkracht 3. Tijdens de race, start 15:10 uur, is het 18 graden en dat is een prima temperatuur. In de loop van de race kan het kwik zelfs even de 19 graden aantikken. Kortom: heerlijk weer voor toeschouwers. Een petje en zonnebrandcrème zijn wel aan te raden, want midden op de dag schijnt de zon in Barcelona met UV-index 6. Dat betekent dat een gevoelige huid binnen een half uurtje kan verbranden.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi