Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Ferrari

Gridstraf voor Leclerc hangt in de lucht tijdens GP Canada

Charles Leclerc krijgt mogelijk een gridstraf voor de Grand Prix van Canada. De Ferrari-coureur zal binnenkort gebruik gaan maken van een nieuwe turbo, wat zijn vierde wordt en dus resulteert in een straf.

Leclerc Baku
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

Charles Leclerc krijgt in Canada waarschijnlijk al een gridstraf aan zijn broek nadat hij wederom motorproblemen ondervond een race eerder in Bakoe. De Ferrari-coureur moet bij een wissel van de turbocharger gebruik gaan maken van een vierde onderdeel, wat conform de reglementen resulteert in een straf.

Tijdens het huidige Grand Prix-weekend in Montreal komt deze straf er naar verluidt al. Ferrari kiest ervoor om een nieuwe motor te gebruiken naar de problemen in Bakoe, waardoor de nummer drie in het wereldkampioenschap maar liefst 10 plaatsen terug wordt gezet op de startgrid van de GP van Canada. Dat omdat hij alleen wat betreft de turbo de motorregels overtreedt en dus een keer tien plaatsen straf krijgt. Bij alle andere onderdelen zit hij nog steeds binnen de toegestane hoeveelheid onderdelen.

Na de betrouwbaarheidsproblemen lijkt een dus gridstraf onvermijdelijk, maar tijdens de negende ronde van het Formule 1-kampioenschap is wel al erg vroeg voor de Monegask. Red Bull staat er vooralsnog een stuk beter voor, al viel ook Max Verstappen al tweemaal uit met betrouwbaarheidsproblemen. Op het gebied van de motor maken zij zich echter nog geen zorgen.

Formule 1 GP Canada 2022 RN365 Nieuwsdossier

13 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Goed nieuws voor Ferrari: FIA versoepelt F1-motorregels