Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Helmut Marko

Grijnzende Marko trekt duidelijke conclusie na eerste testdag Verstappen

Max Verstappen liet geen spaan heel van de concurrentie tijdens de eerste testdag in Bahrein. Het tovert een glimlach op het gezicht van Helmut Marko.

Verstappen Bahrain test
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages
Nog tijdens de testdag, toen Max Verstappen nog geen voorsprong van een seconde had opgebouwd, was Helmut Marko al in zijn nopjes met de RB20.

"Tot nu toe gaat het heel goed, ondanks de grote veranderingen", zo liet hij met een glimlach op het gezicht weten aan Motorsport Magazin. "De auto is betrouwbaar en reageert zoals we verwachten op de wijzigingen."

Het concept werkt

Niet lang daarna deed Verstappen er nog een schepje bovenop en creëerde hij een gat van ruim een seconde naar nummer twee Lando Norris. Het hele veld werd dus op ruime achterstand gereden door Red Bull. Na afloop van de testdag glundert Red Bull-adviseur Marko van oor tot oor. "Het ziet er goed uit. Het is heel, heel indrukwekkend dat er min of meer zonder problemen 143 ronden zijn afgelegd."

De conclusie luidt in gesprek met Motorsport Total dan ook als volgt. "Het concept werkt. Dat is het belangrijkste. De banden hadden we ook onder controle", aldus een grijnzende Marko, die tot slot benadrukt dat Mercedes echt nog wel sneller zal gaan, maar dat Red Bull desondanks dat het nieuwe seizoen met vertrouwen tegemoet kan zien.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Formule 1 wintertest Bahrein 2024 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'