Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

'Grootste angst' Hamilton kwam door winst Verstappen tot leven: "Ik wist dat er iets niet klopte"

Lewis Hamilton lucht zijn hart over de gebeurtenissen in Abu Dhabi 2021, toen hij de wereldtitel aan Max Verstappen verloor.

Max Verstappen leek kansloos voor de wereldtitel tijdens de GP van Abu Dhabi op 12 december 2021. Lewis Hamilton was op weg naar de zege toen het toch nog misging op het moment dat Nicholas Latifi crashte. De safety car kwam op de baan en we weten allemaal nog wel wat er toen met nog een ronde te gaan gebeurde. De Brit verloor zo een achtste wereldtitel en hij kan zich nog heel goed herinneren wat er in zijn hoofd rondspookte op dat moment, zo vertelt hij in een openhartig interview met Vanity Fair . "Je ziet dat het zich op een bepaalde manier begint te ontvouwen. Mijn grootste angsten kwamen tot leven. Ik dacht 'no way' dat ze me dit af gaan pakken. Absoluut niet. Dat gaat niet gebeuren. Toch?"

Hamilton: "Iets klopte er niet"

Lewis was er van overtuigd dat het allemaal niet klopte wat er gebeurde, zo vervolgt hij zijn verhaal. "Ik kan niet in woorden beschrijven hoe ik me voelde. Ik kan me herinneren dat ik daar zat in mijn bolide, in ongeloof." "Toen realiseerde ik me dat ik mijn gordel uit moest doen, daar weg moest, uit de moest auto klimmen, kracht moest vinden. Die had ik niet. Het was een van mijn zwaarste momenten in een lange, lange tijd." Hij dacht zelfs even aan stoppen, maar uiteindelijk deed hij dat zeker niet. "Ik wist wat er was gebeurd, ik wist dat bepaalde beslissingen waren genomen en waarom. Ik wist dat er iets niet klopte. Ik vroeg me af of ik nog door wilde gaan", aldus de zevenvoudig kampioen.

Viaplay
x
Live Reacties na dominante sprintrace overwinning Verstappen