Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
F1-nieuws

Grosjean met probleem naar P8: "Anders met gemak zevende"

Na een geweldig kwalificatieresultaat mocht Romain Grosjean de Grand Prix van Japan als vijfde starten. Dat Sebastian Vettel en Daniel Ricciardo ergens in de race achter zijn Haas op zouden duiken, was ingecalculeerd. Grosjean moest echter nog een extra concurrent langszij laten: Force India-coureur Sergio Pérez kwam in de slotfase voorbijgereden. Zodoende werd de Haas-coureur achtste.

De vier punten die Grosjean thuisbracht kunnen aan het einde van het seizoen nog zeer waardevol blijken. In de strijd om de vierde plaats in het constructeurskampioenschap kwam Haas in ieder geval wat dichterbij aan Renault, dat slechts één puntje naar huis reed. Het verschil bedraagt, met nog vier Grands Prix voor de boeg, acht punten.

Grosjean was zelf niet helemaal tevreden met zijn P8. De Fransman schrok met name van Pérez, die hem zoals bovengenoemd kort voor het einde van de race passeerde. Volgens Grosjean ging er iets mis tijdens de Virtual Safety Car-fase. "We moeten analyseren wat er fout ging tijdens de virtuele neutralisatie. Ik hield mij keurig aan de deltatijd en toen de herstart plaatsvond, kwam Sergio ineens langszij. Hij had voor de VSC nog ruim twee seconden achterstand op mij. Misschien zit er wel een foutje in het systeem. Ik dacht dat ik het juist goed had gedaan."

Al met al kan Grosjean de vier punten in zijn zak steken, de 32-jarige reed voor de zesde keer dit seizoen in een puntenpositie over de eindstreep. "We hebben alles gegeven, er waren wat technische mankementen gedurende de race die ons het leven niet eenvoudig maakten. Zonder die mankementen waren we waarschijnlijk met gemak best of the rest geworden."

Grosjean bezet de dertiende plaats in de stand om het wereldkampioenschap, de Haas-rijder heeft 31 punten verzameld.

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
Domenicali Hoogste F1-baas doet een oproep aan Ferrari na vertrek Binotto