Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Mercedes

Grote Mercedes-problemen ontrafeld: meer performance op komst

Het Formule 1-team van Mercedes heeft een lastig jaar achter de rug, want haar W13-bolide presteert niet naar behoren. Inmiddels gaat het al aanzienlijk beter en met het oog op volgend jaar heeft teambaas Toto Wolff goed nieuws.

Russell US
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts
De Mercedes W13 is een diva. Dat hebben Toto Wolff en zijn coureurs Lewis Hamilton en George Russell al meer dan eens toegegeven. Aan het begin van het seizoen ging het van kwaad tot erger met de Mercedes-bolide. De strijd met Red Bull en Ferrari kon niet worden aangegaan en de coureurs moesten vaker dan gewenst in hun spiegels naar de andere teams in het middenveld kijken.

De W13, qua verschijning vanwege haar 'zero pod-design' een van de meest bijzondere bolides op de grid, had namelijk veel last van porpoising. Daardoor kon men niet meekomen met de andere topteams en werd de wereldtitel al heel snel uit het hoofd gezet. Door het jaar heen wist men het gat naar Red Bull en Ferrari deels te dichten, maar tot op de dag van vandaag won Mercedes nog geen race.

Problemen pellen

Volgend jaar moet daar echter verandering in komen. Mercedes is er van overtuigd dat men dan sterker aan de start van het seizoen kan verschijnen. Daar waar men in het eerste deel van dit jaar nog in het duister tastte over de problemen met de W13, zo lijkt men nu hard op weg om de auto helemaal te doorgronden.

In gesprek met onder meer RacingNews365 vertelt Toto Wolff dat men weet waar (een groot deel van) de gemiste performance door wordt veroorzaakt. "Om de goede kant op te gaan is een beetje alsof je een grote olietanker bestuurt. Om de oorsprong van het gebrek aan performance te begrijpen moet je laagje voor laagje de verschillende problemen 'pellen'."

"Hebben we elke vraag die we hadden al weten te beantwoorden? Nee, dat hebben we niet. We hebben denk ik echter een groot deel van (de oorzaak van, red.) onze missende performance ontdekt. Het is niet iets dat we dit jaar nog kunnen veranderen, maar het zijn beslissingen die we met het oog op volgend jaar hebben genomen."

Wolff verwacht strijd om titel

Alhoewel Wolff niet met zekerheid durft te zeggen dat zijn team volgend jaar wel even een gooi kan gaan doen naar de troon van Red Bull, heeft hij er wel vertrouwen in. "Ik heb niet zoveel vertrouwen dat ik hier nu ga zeggen dat 'we volgend jaar voor beide wereldtitels gaan vechten', maar daar gaan we wel voor. Het is de verwachting, maar dan hebben we nog veel werk te verrichten", aldus Toto.

Ook interessant:

Briljante Verstappen boezemt concurrentie angst in

Wat betekenen de voorbije weken? Staan we aan de vooravond van een dominant Verstappen-tijdperk? Jij gaf jouw mening daarover al, nu ons podcastpanel nog. Take it away Ruud, Tom en Joris!

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen George Russell

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

33 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Lewis Hamilton voelt zich aangevallen door Verstappen: "Heeft te maken met mijn succes"