Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Grote Mercedes-problemen ontrafeld: meer performance op komst

Het Formule 1-team van Mercedes heeft een lastig jaar achter de rug, want haar W13-bolide presteert niet naar behoren. Inmiddels gaat het al aanzienlijk beter en met het oog op volgend jaar heeft teambaas Toto Wolff goed nieuws.

De Mercedes W13 is een diva. Dat hebben Toto Wolff en zijn coureurs Lewis Hamilton en George Russell al meer dan eens toegegeven. Aan het begin van het seizoen ging het van kwaad tot erger met de Mercedes-bolide. De strijd met Red Bull en Ferrari kon niet worden aangegaan en de coureurs moesten vaker dan gewenst in hun spiegels naar de andere teams in het middenveld kijken. De W13, qua verschijning vanwege haar 'zero pod-design' een van de meest bijzondere bolides op de grid, had namelijk veel last van porpoising. Daardoor kon men niet meekomen met de andere topteams en werd de wereldtitel al heel snel uit het hoofd gezet. Door het jaar heen wist men het gat naar Red Bull en Ferrari deels te dichten, maar tot op de dag van vandaag won Mercedes nog geen race.

Problemen pellen

Volgend jaar moet daar echter verandering in komen. Mercedes is er van overtuigd dat men dan sterker aan de start van het seizoen kan verschijnen. Daar waar men in het eerste deel van dit jaar nog in het duister tastte over de problemen met de W13, zo lijkt men nu hard op weg om de auto helemaal te doorgronden. In gesprek met onder meer RacingNews365 vertelt Toto Wolff dat men weet waar (een groot deel van) de gemiste performance door wordt veroorzaakt. "Om de goede kant op te gaan is een beetje alsof je een grote olietanker bestuurt. Om de oorsprong van het gebrek aan performance te begrijpen moet je laagje voor laagje de verschillende problemen 'pellen'." "Hebben we elke vraag die we hadden al weten te beantwoorden? Nee, dat hebben we niet. We hebben denk ik echter een groot deel van (de oorzaak van, red.) onze missende performance ontdekt. Het is niet iets dat we dit jaar nog kunnen veranderen, maar het zijn beslissingen die we met het oog op volgend jaar hebben genomen."

Wolff verwacht strijd om titel

Alhoewel Wolff niet met zekerheid durft te zeggen dat zijn team volgend jaar wel even een gooi kan gaan doen naar de troon van Red Bull, heeft hij er wel vertrouwen in. "Ik heb niet zoveel vertrouwen dat ik hier nu ga zeggen dat 'we volgend jaar voor beide wereldtitels gaan vechten', maar daar gaan we wel voor. Het is de verwachting, maar dan hebben we nog veel werk te verrichten", aldus Toto.

Viaplay
x
Norris Neemt het op voor Verstappen: "Dan ben je dom"