Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Grote problemen verpesten IndyCar-race VeeKay

Rinus VeeKay heeft de finish niet gehaald tijdens de vijftiende ronde van het IndyCar-kampioenschap. Het ging al vroeg helemaal mis met zijn bolide.

Net als vorig jaar ging het team van Rinus VeeKay niet lekker op het Gateway Motorsports Park in Madison, Illinois. VeeKay kwam tijdens de kwalificatie niet verder dan de 23e tijd. Tijdens de race ging het vervolgens al snel mis. Na tien van de 260 ronden viel zijn dashboard uit en kon hij dus geen informatie meer over zijn race ontvangen en was communicatie met zijn team via de radio niet meer mogelijk. Bij de eerste pitstop lukte het VeeKay door de elektrische problemen vervolgens niet om de snelheidsbegrenzer in te schakelen, waarna het team koos voor een tweede pitstop om op onderzoek uit te gaan. Zo werd het stuur en de accu vervangen, maar het mocht allemaal niet baten. Na 52 ronden stapte VeeKay uit en zijn race kwam tot een teleurstellend einde.

VeeKay: "Het is gewoon balen"

Vanuit de VS vertelt VeeKay wat er allemaal mis ging. "Na tien ronden bevroor mijn stuurtje en kon ik niets zien of horen. Daarnaast konden we ook niet meer de afstelling van mijn bolide aanpassen en moest ik letterlijk op gevoel rijden. Dat heb ik veertig ronden gedaan. Al met al een weekend om te vergeten." "Het is gewoon balen", vervolgt de man uit Hoofddorp. "Dit is het team nog niet eerder gebeurd. Ik weet dat we vandaag de race onder normale omstandigheden niet hadden gewonnen, maar ik had graag voor de posities geknokt. Elke plek is er eentje", aldus VeeKay. De race in Illinios werd, na tweeënhalf uur oponthoud vanwege regen, gewonnen door Josef Newgarden. Tweede werd rookie David Malukas, gevolgd door Scot McLaughlin. Door zijn zege staat Newgarden nog drie punten achter kampioenschapsleider Will Power. Het belooft een spannend slot van het seizoen te worden, met nog twee races te gaan. De volgende race is op 4 september in Portland.

Viaplay
x
RN365-podcast Hongerige Verstappen jaagt op primeur in onvoorspelbaar China