Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Daniel Ricciardo

Hülkenberg verwacht strijd met Ricciardo: "Kan hem verslaan"

In zijn eerste twee seizoenen bij Renault wist Nico Hülkenberg vrij eenvoudig af te rekenen met zijn teamgenoten. Jolyon Palmer bleek in 2017 totaal geen match voor de inmiddels 31-jarige Duitser, de hoger aangeschreven Carlos Sainz kan zijn Duitse teammaat slechts passeren als hij de Grand Prix van Abu Dhabi wint.

Waar Hülkenberg in twintig Grands Prix tijd 69 WK-punten wist te verzamelen, stokt de teller van Sainz op 45 stuks. Het teaminterne duel lijkt Hülkenberg volgend jaar nóg iets lastiger te worden gemaakt: zevenvoudig Grand Prix-winnaar Daniel Ricciardo komt over van Red Bull Racing.

"Volgend jaar zal ik op de toppen van mijn kunnen moeten presteren", kijkt de Hulk in gesprek met Autosport alvast vooruit op het seizoen 2019. "Beter worden is misschien een verkeerde woordkeuze, aangezien ik elke race mijn uiterste best doe." In tegenstelling tot Ricciardo wist Hülkenberg nog geen F1-races te winnen, sterker nog: de Duitser stond nog nooit op het podium.

"Iedere teamgenoot is te verslaan, zolang je zelf je huiswerk maar doet", zei Hülkenberg, die in 2016 voor het laatst het interne duel verloor. Destijds bleek Sergio Pérez, zijn toenmalige collega bij Force India, de betere over een compleet seizoen. "Het zal in 2019 een grote uitdaging worden omdat Daniel bij het team komt, hij is over de gehele breedte een enorm sterke rijder. Ik moet hard werken, hongerig zijn en constant blijven."

Sainz, Hülkenbergs huidige teammaat, vertrekt na iets meer dan een compleet seizoen bij Renault. De 24-jarige Spanjaard neemt de plaats van Fernando Alonso in bij het team van McLaren.

Breaking Mercedes hield Red Bull en Ferrari opzettelijk voor de gek