Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Haas F1 Team

Haas baart opzien met opvallende details op nieuwe auto

Haas toonde op dinsdag alleen haar nieuwe livery. Tenminste, dat was het plan. Toch zag de oplettende kijker al wat verschillen vergeleken met de auto van vorig jaar.

Op dinsdag 31 januari trok Haas het virtuele doek van haar nieuwe VF-23 af. De bolide waarmee Nico Hulkenberg en Kevin Magnussen in 2023 ten strijde trekken kreeg in ieder geval een kleurtje, want de echte bolide wilde Haas naar eigen zeggen nog niet laten zien.

De oplettende kijker zag echter dat er toch al wat verschillen waren tussen het model dat gebruikt werd om de nieuwe livery te tonen en de foto's van de Haas-bolide van vorig jaar.

Onder meer een kromming aan de achterkant van de wagen viel op en op social media werd er meteen volop gespeculeerd. Ook lijkt aan de achterkant van de wagen een deel van de achterwielophanging te missen. Wat was er allemaal aan de hand met de VF-23?

Check hieronder een vergelijking van de eerste beelden van de VF-23 met de Haas-bolide eind vorig jaar.

			© RacingNews365
	© RacingNews365

Pull of pushrod?

Door het ontbreken van de ophanging vroeg de oplettende kijker zich af of het misschien betekende dat Haas op weg naar het nieuwe seizoen iets wil verbergen, zoals de overstap op een andere soort ophanging, zeker aangezien de auto op andere vlakken ook niet helemaal lijkt op de Haas van (eind) vorig jaar.

Maar hoe je het ook wendt of keert, het zijn en blijven digitale foto's, waarbij er geen enkele garantie is dat de auto die volgende week haar eerste meters rijdt er ook maar enigszins hetzelfde uit zal zien. Ja, ook die VF-23 zal ongetwijfeld vier wielen hebben, tenzij Hulkenberg of Magnussen rare capriolen uithaalt, maar waarschijnlijk maakt Haas ons blij met een dode mus.

Technische F1-analisten speculeerden na het bekijken van de beelden over een eventuele nieuwe ophanging of wijzigingen aan het uitlaatsysteem, maar kwamen al snel tot de conclusie dat het waarschijnlijk allemaal ophef is om niets.

Of was men bij Haas simpelweg de onderdelen vergeten in Photoshop? Zelf benadrukt Haas tegen de media dat we gewoon even geduld moeten hebben en af moeten wachten en dat de digitale foto's van dinsdag niet meer dan dat zijn: digitale foto's.

En zo stond Haas ondanks haar simpele livery reveal toch een beetje in de schijnwerpers. Op zaterdag 11 februari zal dat opnieuw het geval zijn, want dan rijdt de nieuwe bolide haar eerste meters op Silverstone tijdens een shakedown. De Amerikaanse renstal knipoogt: "Wacht maar tot we het echte werk laten zien".

Wij zijn in ieder geval benieuwd!

De spectaculaire kleuren van de nieuwe Haas F1-bolide

Haas F1 is het eerste team dat in 2023 iets van haar nieuwe bolide laat zien. Men presenteerde op dinsdag 31 januari de nieuwe kleurstelling voor de VF-23. Je ziet de nieuwe livery uit alle hoeken en standen in dit foto-album.

Bekijk het album

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Nico Hulkenberg

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Presentatie nieuwe Formule 1-auto's 2023 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Zet je wekker! Hoe laat begint de Grand Prix van Australië?