Haas-baas teleurgesteld: "Hadden meer punten kunnen scoren"

09 jul. 2018 17:16 René Oudman 0 reacties
In de eerste tien wedstrijden van dit seizoen wist Haas al zesmaal in de punten te rijden – bovendien is het behaalde aantal van vorig jaar (47 stuks) nú al overschreden. Met 51 punten op de teller bezet Haas een keurige vijfde stek bij de constructeurs. Toch heeft Haas-teambaas Guenther Steiner gemengde gevoelens.

Waar zijn rijders, Kevin Magnussen en Romain Grosjean, in Oostenrijk respectievelijk als vijfde en vierde over de meet kwamen, wist in Groot-Brittannië slechts de eerstgenoemde twee puntjes mee naar huis te nemen door negende te worden. Dit, ondanks dat Magnussen en Grosjean na een puike kwalificatie op de plekken zeven en acht de race hadden aangevangen.

Een onderlinge botsing was mede debet aan het enigszins teleurstellende resultaat. In de chaos die ontstond na het samenkomen tussen Lewis Hamilton en Kimi Raikkonen reed Grosjean tegen zijn stalmaat aan. Zowel de Fransman als zijn Deense collega Magnussen verloren hierdoor veel plaatsen. Magnussen wist zich terug te vechten tot P9, Grosjean moest de strijd voortijdig staken nadat hij al ondersturend tegen de Renault van Carlos Sainz was aangegleden.

“We hadden hier meer punten moeten scoren”, briest Steiner na afloop. “Er is hier een mogelijkheid om goed voor de dag te komen, weggegooid. Het team zal evalueren wat er precies is voorgevallen in de eerste bochtencombinatie, want dit mag niet nog een keer gebeuren. Dit is onacceptabel. Nu is er een goede wagen, maar halen we geen of te weinig punten.”

“Al met al gaan we niet met lege handen naar huis”, verwijst de Italiaanse teamleider met de Duitse naam naar de negende plek van Magnussen. “De teamleden kunnen trots zijn op het werk dat ze hebben verricht. Drie achtereenvolgende puntenfinishes is iets om trots op te zijn, maar ik moet daarbij direct vermelden dat ik niet in de zevende hemel rondzweef. We hadden meer moeten scoren”, herhaalt Steiner zichzelf.

In de strijd om het constructeurskampioenschap heeft Haas lichte averij opgelopen. Nummer vier Renault scoorde dankzij Nico Hülkenberg (die als elfde, dus achter beide Haasjes, startte) via P6 acht waardevolle punten. Het verschil tussen Renault en Haas bedraagt negentien punten.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen