Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
F1-nieuws

Haas-baas teleurgesteld: "Hadden meer punten kunnen scoren"

In de eerste tien wedstrijden van dit seizoen wist Haas al zesmaal in de punten te rijden – bovendien is het behaalde aantal van vorig jaar (47 stuks) nú al overschreden. Met 51 punten op de teller bezet Haas een keurige vijfde stek bij de constructeurs. Toch heeft Haas-teambaas Guenther Steiner gemengde gevoelens.

Waar zijn rijders, Kevin Magnussen en Romain Grosjean, in Oostenrijk respectievelijk als vijfde en vierde over de meet kwamen, wist in Groot-Brittannië slechts de eerstgenoemde twee puntjes mee naar huis te nemen door negende te worden. Dit, ondanks dat Magnussen en Grosjean na een puike kwalificatie op de plekken zeven en acht de race hadden aangevangen.

Een onderlinge botsing was mede debet aan het enigszins teleurstellende resultaat. In de chaos die ontstond na het samenkomen tussen Lewis Hamilton en Kimi Raikkonen reed Grosjean tegen zijn stalmaat aan. Zowel de Fransman als zijn Deense collega Magnussen verloren hierdoor veel plaatsen. Magnussen wist zich terug te vechten tot P9, Grosjean moest de strijd voortijdig staken nadat hij al ondersturend tegen de Renault van Carlos Sainz was aangegleden.

“We hadden hier meer punten moeten scoren”, briest Steiner na afloop. “Er is hier een mogelijkheid om goed voor de dag te komen, weggegooid. Het team zal evalueren wat er precies is voorgevallen in de eerste bochtencombinatie, want dit mag niet nog een keer gebeuren. Dit is onacceptabel. Nu is er een goede wagen, maar halen we geen of te weinig punten.”

“Al met al gaan we niet met lege handen naar huis”, verwijst de Italiaanse teamleider met de Duitse naam naar de negende plek van Magnussen. “De teamleden kunnen trots zijn op het werk dat ze hebben verricht. Drie achtereenvolgende puntenfinishes is iets om trots op te zijn, maar ik moet daarbij direct vermelden dat ik niet in de zevende hemel rondzweef. We hadden meer moeten scoren”, herhaalt Steiner zichzelf.

In de strijd om het constructeurskampioenschap heeft Haas lichte averij opgelopen. Nummer vier Renault scoorde dankzij Nico Hülkenberg (die als elfde, dus achter beide Haasjes, startte) via P6 acht waardevolle punten. Het verschil tussen Renault en Haas bedraagt negentien punten.

Forbidden

Weddenschappen Kevin Magnussen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet
RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
EXCLUSIEF Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"