Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Nikita Mazepin

Haas geeft een opvallende hint over de Formule 1-toekomst van Mazepin

Het heeft er alle schijn van dat Nikita Mazepin in de nabije toekomst geen Formule 1-meters zal rijden. Een nieuwe 'hint' van Haas wijst al helemaal die kant op.

Mazepin Schumacher shakedown 2022
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Haas

Dat de Formule 1-toekomst van Nikita Mazepin aan een zijden draadje hangt, is inmiddels wel meer dan duidelijk. Nadat Rusland Oekraïne binnenviel, haalde het Haas-team in allerijl de Russische sponsorlogo's en -kleuren van haar wagen af.

Aangezien Mazepin zijn zitje aan de bijbehorende Russische roebels te danken heeft en zijn vader een vertrouweling van Vladimir Poetin is, lijkt het logisch dat hij snel officieel buiten wordt geknikkerd bij Haas.

Haas hint op social media

In eerste instantie zou Mazepin in dat geval vervangen kunnen worden door de Braziliaan Pietro Fittipaldi, die de officiële reservecoureur is van het team. Hij viel in 2020 eerder al in Bahrein en Abu Dhabi in voor Romain Grosjean, die geblesseerd was na zijn horrorcrash.

De social media-admin van Haas speelt daar slim op in, door op Twitter vooruit te blikken naar de testdagen in Bahrein. Laat dat nou net een van de circuits zijn waar Fittipaldi al eens in de F1-bolide reed. Met een foto van de Braziliaan met startnummer 51 op het Bahrein International Circuit hintte Haas vanavond naar zijn terugkeer.

Een andere duidelijke hint werd op woensdag 2 maart al gegeven. Het ontbreken van een felicitatie aan het adres van de jarige Mazepin, sprak boekdelen.

De vraag is inmiddels niet of Mazepin zijn stoeltje verliest, maar wanneer.

Ook interessant:

Dominantie Verstappen en Red Bull pas na Bahrein duidelijk, F1-stoeltje Mazepin onzeker

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Verstappen wekt verbazing alom: "Dat was echt belachelijk"