Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Nikita Mazepin

Haas geeft een opvallende hint over de Formule 1-toekomst van Mazepin

Het heeft er alle schijn van dat Nikita Mazepin in de nabije toekomst geen Formule 1-meters zal rijden. Een nieuwe 'hint' van Haas wijst al helemaal die kant op.

Mazepin Schumacher shakedown 2022
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Haas

Dat de Formule 1-toekomst van Nikita Mazepin aan een zijden draadje hangt, is inmiddels wel meer dan duidelijk. Nadat Rusland Oekraïne binnenviel, haalde het Haas-team in allerijl de Russische sponsorlogo's en -kleuren van haar wagen af.

Aangezien Mazepin zijn zitje aan de bijbehorende Russische roebels te danken heeft en zijn vader een vertrouweling van Vladimir Poetin is, lijkt het logisch dat hij snel officieel buiten wordt geknikkerd bij Haas.

Haas hint op social media

In eerste instantie zou Mazepin in dat geval vervangen kunnen worden door de Braziliaan Pietro Fittipaldi, die de officiële reservecoureur is van het team. Hij viel in 2020 eerder al in Bahrein en Abu Dhabi in voor Romain Grosjean, die geblesseerd was na zijn horrorcrash.

De social media-admin van Haas speelt daar slim op in, door op Twitter vooruit te blikken naar de testdagen in Bahrein. Laat dat nou net een van de circuits zijn waar Fittipaldi al eens in de F1-bolide reed. Met een foto van de Braziliaan met startnummer 51 op het Bahrein International Circuit hintte Haas vanavond naar zijn terugkeer.

Een andere duidelijke hint werd op woensdag 2 maart al gegeven. Het ontbreken van een felicitatie aan het adres van de jarige Mazepin, sprak boekdelen.

De vraag is inmiddels niet of Mazepin zijn stoeltje verliest, maar wanneer.

Ook interessant:

Dominantie Verstappen en Red Bull pas na Bahrein duidelijk, F1-stoeltje Mazepin onzeker

34 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x