Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Haas geeft een opvallende hint over de Formule 1-toekomst van Mazepin

Het heeft er alle schijn van dat Nikita Mazepin in de nabije toekomst geen Formule 1-meters zal rijden. Een nieuwe 'hint' van Haas wijst al helemaal die kant op.

Dat de Formule 1-toekomst van Nikita Mazepin aan een zijden draadje hangt, is inmiddels wel meer dan duidelijk. Nadat Rusland Oekraïne binnenviel, haalde het Haas-team in allerijl de Russische sponsorlogo's en -kleuren van haar wagen af. Aangezien Mazepin zijn zitje aan de bijbehorende Russische roebels te danken heeft en zijn vader een vertrouweling van Vladimir Poetin is, lijkt het logisch dat hij snel officieel buiten wordt geknikkerd bij Haas.

Haas hint op social media

In eerste instantie zou Mazepin in dat geval vervangen kunnen worden door de Braziliaan Pietro Fittipaldi, die de officiële reservecoureur is van het team. Hij viel in 2020 eerder al in Bahrein en Abu Dhabi in voor Romain Grosjean, die geblesseerd was na zijn horrorcrash. De social media-admin van Haas speelt daar slim op in, door op Twitter vooruit te blikken naar de testdagen in Bahrein. Laat dat nou net een van de circuits zijn waar Fittipaldi al eens in de F1-bolide reed. Met een foto van de Braziliaan met startnummer 51 op het Bahrein International Circuit hintte Haas vanavond naar zijn terugkeer. Een andere duidelijke hint werd op woensdag 2 maart al gegeven. Het ontbreken van een felicitatie aan het adres van de jarige Mazepin, sprak boekdelen. De vraag is inmiddels niet of Mazepin zijn stoeltje verliest, maar wanneer.

1499439657725091847

One week and we’ll be back on track for Pre-Season testing in Bahrain #HaasF1 pic.twitter.com/cQIoqeAWiP — Haas F1 Team (@HaasF1Team) March 3, 2022

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'