Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Guenther Steiner

Haas-teambaas Steiner niet blij met 'allerminst fantastische' crash Giovinazzi

Antonio Giovinazzi maakte binnen tien minuten na de start van de eerste vrije training in Austin al brokken. Guenther Steiner baalt van het incident.

Steiner US
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Enkele minuten na de start van de eerste vrije training op COTA knalde Haas-invaller Antonio Giovinazzi in de muur. Het was niet het optreden waar de voormalig Formule 1-coureur op hoopte en natuurlijk ook niet iets wat Haas wilde zien. Na het incident kwam Giovinazzi niet meer in actie, gezien de versnellingsbak vervangen moet worden.

Teambaas Guenther Steiner is enigszins blij dat de auto in ieder geval in de tweede training weer gerepareerd is. "Toen hij de auto uit de muur haalde, heeft hij waarschijnlijk de koppeling verbrand. Vanwege de oververhitting kunnen we het risico niet nemen om geen versnellingsbakwissel door te voeren, want anders mis je mogelijk de tweede training", laat Steiner weten aan Sky Sports.

"De auto in de muur boren in je derde ronde is allerminst fantastisch", voegt hij daar nog aan toe. Giovinazzi werd uiteindelijk twintigste in de eerste vrije training voor de GP van de Verenigde Staten. Mick Schumacher klokte de vijftiende tijd.

Giovinazzi: "Ik was niet aan het pushen"

Ook Giovinazzi baalt logischerwijs van zijn crash op COTA. "Helaas. Ik was niet echt aan het pushen en er waren veel windvlagen. Ik verloor de macht over het stuur en kwam terecht in de muur. Ik kon nog wegrijden, maar helaas was de sessie daarna voorbij. Ik baal voor het hele team, maar ook dit is racen", zegt hij voor de microfoon van onder andere RacingNews365.

Het stoeltje bij Haas naast Kevin Magnussen is voor 2023 nog niet bezet. Schumacher maakt nog kans, maar zeker is hij nog niet van een contractverlenging. Wat zijn de kansen voor Giovinazzi? "Ik weet het niet", laat hij zelf weten. "We zullen zien wat er gaat gebeuren. Nog vier races te gaan dit jaar."

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull gaan Mercedes de genadeklap uitdelen

In de nieuwste RacingNews365 F1-podcast blikken Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk uitgebreid vooruit op de GP van de Verenigde Staten, waar Max Verstappen en Red Bull de genadeklap uit kunnen delen aan Mercedes (en Ferrari). Beluister 'm hieronder.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game

Formule 1 GP Verenigde Staten 2022 RN365 Nieuwsdossier

3 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Lewis Hamilton voelt zich aangevallen door Verstappen: "Heeft te maken met mijn succes"