Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Haas-teambaas Steiner niet blij met 'allerminst fantastische' crash Giovinazzi

Antonio Giovinazzi maakte binnen tien minuten na de start van de eerste vrije training in Austin al brokken. Guenther Steiner baalt van het incident.

Enkele minuten na de start van de eerste vrije training op COTA knalde Haas-invaller Antonio Giovinazzi in de muur. Het was niet het optreden waar de voormalig Formule 1-coureur op hoopte en natuurlijk ook niet iets wat Haas wilde zien. Na het incident kwam Giovinazzi niet meer in actie, gezien de versnellingsbak vervangen moet worden. Teambaas Guenther Steiner is enigszins blij dat de auto in ieder geval in de tweede training weer gerepareerd is. "Toen hij de auto uit de muur haalde, heeft hij waarschijnlijk de koppeling verbrand. Vanwege de oververhitting kunnen we het risico niet nemen om geen versnellingsbakwissel door te voeren, want anders mis je mogelijk de tweede training", laat Steiner weten aan Sky Sports . "De auto in de muur boren in je derde ronde is allerminst fantastisch", voegt hij daar nog aan toe. Giovinazzi werd uiteindelijk twintigste in de eerste vrije training voor de GP van de Verenigde Staten. Mick Schumacher klokte de vijftiende tijd.

Giovinazzi: "Ik was niet aan het pushen"

Ook Giovinazzi baalt logischerwijs van zijn crash op COTA. "Helaas. Ik was niet echt aan het pushen en er waren veel windvlagen. Ik verloor de macht over het stuur en kwam terecht in de muur. Ik kon nog wegrijden, maar helaas was de sessie daarna voorbij. Ik baal voor het hele team, maar ook dit is racen", zegt hij voor de microfoon van onder andere RacingNews365. Het stoeltje bij Haas naast Kevin Magnussen is voor 2023 nog niet bezet. Schumacher maakt nog kans, maar zeker is hij nog niet van een contractverlenging. Wat zijn de kansen voor Giovinazzi? "Ik weet het niet", laat hij zelf weten. "We zullen zien wat er gaat gebeuren. Nog vier races te gaan dit jaar."

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"