Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Haas F1 Team

Haas toont als eerste haar nieuwe Formule 1-bolide voor 2022

Het Formule 1-seizoen 2022 is nu toch echt begonnen! Nog niet op de baan, maar wel met de eerste onthulling. Haas heeft als eerste team haar nieuwe kleurstelling voor het nieuwe F1-tijdperk getoond. Alhoewel... nieuw?

Haas 2022 livery
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Haas

Het Haas-team, dat dit jaar met Mick Schumacher en Nikita Mazepin aan de start van het Formule 1-seizoen staat, heeft als eerste haar 'bolide' voor het nieuwe jaar laten zien. Op spectaculaire wijze gebeurde dat niet, want het team deelde louter digitaal gemaakte beelden van haar nieuwe livery. De auto die we op de foto's zien, de VF-22, is zeker niet de definitieve auto waarmee Haas dit seizoen zal gaan rijden.

Op 23 februari, in de ochtend voor het begin van de eerste testdag, zal Haas in Barcelona het daadwerkelijke doek van haar auto halen. We weten dus wel al hoe de livery daarvan eruit zal zien, want die heeft de Amerikaanse renstal vandaag gedeeld. Net als vorig seizoen zien we duidelijk de Russische invloeden van Dmitry Mazepin, vader van Nikita en tevens een grote geldschieter met zijn bedrijf Uralkali.

			© Haas
	© Haas
			© Haas
	© Haas
			© Haas
	© Haas
			© Haas
	© Haas

Ontwikkeld in Maranello

Het is de eerste auto van het Haas-team die is ontwikkeld en (zal worden) geproduceerd in Maranello, Italië in een nieuw design office gelegen naast de Ferrari-fabriek. Het is de creatie van de nieuwe technisch directeur Simone Resta, die overkwam van de Italiaanse renstal.

De nieuwe bolide is duidelijk anders dan de vorige, maar dat komt natuurlijk door de nieuwe regels. De voorvleugel is simpeler, de achtervleugel heeft een totaal andere vorm en de vloer is compleet anders door de intrede van het 'ground effect'. Ook de nieuwe 18 inch Pirelli-banden, inclusief wieldoppen, pronken op de digitale beelden.

Poll

Wat vind jij van de nieuwe Haas-bolide voor 2022?

keer gestemd

Haas hoopt op verbetering

Vorig jaar kende Haas, net als in 2020, een dramatisch jaar. Dat kwam omdat men eigenlijk meteen de focus verlegde naar deze regelwijzigingen in 2022. Een lastige keuze, die zich hopelijk uitbetaalt, oordeelt teameigenaar Gene Haas. "We zijn op dit moment in het jaar optimistisch over al het harde werk, dat zich hopelijk zal uitbetalen. We hopen op de baan competitief te zijn."

"We hebben in 2020 besloten om al onze tijd en middelen in de VF-22 te stoppen en 2021 links te laten liggen. Dat was niet gemakkelijk om aan te zien, maar hopelijk zien we dat we de vruchten van die keuze plukken en weer om de WK-punten kunnen strijden."

Teambaas Guenther Steiner echoot zijn baas en hoopt succes te kunnen boeken. "Het was een lastig project. We weten allemaal waar het team toe in stat is en dat hebben we in het verleden al bewezen. Deze auto vloeit voort uit de nieuwe set regels, die ons nieuwe design team heeft getackeld. Ik heb er vertrouwen in dat we weer kunnen strijden tijdens de raceweekenden. Het was een lang seizoen vorig jaar, maar ik heb er vertrouwen in dat we met de VF-22 weer mee zullen doen", aldus de Italiaan.

Haas presenteert de VF-22 Formule 1-bolide

Haas is het eerste Formule 1-team dat haar 2022-bolide aan de wereld heeft getoond. Check hier de eerste kiekjes van de VF-22, waar het vooral draait om de livery.

Bekijk het album

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan

Presentatie nieuwe Formule 1-auto's 2022 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Verstappen terecht kritisch op dominant Red Bull