Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Haas F1 Team

Haas weigert te reageren op vragen over toekomst Mazepin na FIA-statement

Haas wil (nog) niet reageren op het statement van de FIA, waarin de autosportbond zei dat Russische coureurs mogen blijven racen zolang ze dit onder een neutrale vlag doen.

Mazepin shakedown 2022 Haas VF-22
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Haas

Er was veel onduidelijkheid over de positie van Nikita Mazepin bij Haas, nadat het IOC op maandag het advies gaf aan alle sportbonden om Russische atleten te weren.

De FIA nam dat advies over, zo maakte het dinsdagavond bekend, maar geeft (Wit-)Russische coureurs wel de kans om onder een neutrale FIA-vlag te blijven racen.

Met die logica zou Mazepin dus kunnen blijven racen. De vraag is echter of Haas hem wil behouden, aangezien zijn vader de geldschieter is (was?) van het team en de banden met het Russische bedrijf nu zo goed als doorgesneden zijn.

Een woordvoerder van Haas laat kort na het statement van de FIA weten op dit moment niet inhoudelijk te willen reageren op het statement. "Op dit moment willen we niet reageren", zo luidde het kort en niet bepaald krachtig.

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull speelden verstoppertje

In de nieuwste RacingNews365-podcast blikken Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk uitgebreid terug op de testdagen in Barcelona.

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Breaking Verborgen plaagstoot Mercedes richting Perez: "Weinig verschil tussen P2 en P10"