Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Haas F1 Team

Haas wil strubbelend Ferrari trouw blijven

Haas F1 houdt alle opties voor de toekomst open, maar voert momenteel nog geen gesprekken met andere motorleveranciers. Dit liet teambaas Guenter Steiner in Rusland weten.

Grosjean Mugello
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Haas F1

De Amerikaanse renstal van Haas F1 debuteerde in 2016 in de Formule 1 en deed dat niet onverdienstelijk. Door de nauwe banden met Ferrari wist het vaak een auto neer te zetten die goed meekon in het middenveld. In 2019 nam het team echter een verkeerde afslag, met teleurstellende resultaten tot gevolg. Dit seizoen lijkt de VF20 beter te presteren, maar wordt het team gehinderd door de slechte prestaties van de Ferrari-motor.

Haas en Ferrari hebben een contract tot en met het einde van 2021. Daarna liggen er volgens Steiner nieuwe mogelijkheden, maar hij wil vooralsnog loyaal blijven aan Ferrari. "We hebben nog een doorlopen contract met Ferrari, waardoor er geen haast is om het nu te vernieuwen. We hebben nog volop tijd om te kijken naar de toekomst", laat Steiner optekenen in gesprek met onder meer RacingNews365.

De teambaas wil Ferrari niet na een matig seizoen afschrijven: "Ze verkeren nu in een lastige positie, dat is alom bekend. Maar ik verwacht dat dit alleen voor de korte termijn geldt, Ferrari keerde altijd sterk terug."

"Het zou dan ook niet erg ethisch zijn om bij de eerste de beste tegenslag te gaan. Zonder Ferrari zouden wij hier als team niet staan." Steiner sluit echter niet uit dat het toch toch een breuk komt, maar erkent zijn afhankelijkheid: "Een andere motorleverancier zou voor ons lastig zijn omdat we een deel van onze infrastructuur in Italië hebben. Dan zouden we alles meoten verhuizen naar Engeland en daar hangt een kostenplaatje aan. Voor ons is het beste scenario om samen met Ferrari hard te werken aan een succesvolle toekomst."

Om daar wel aan toe te voegen: "Maar, als er een motorleverancier ons benaderd en de power units gratis wil leveren, dan wil ik graag naar ze luisteren."

Met medewerking van Dieter Rencken

Keert Max Verstappen terug op het podium bij de Grand Prix van Rusland? Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Thomas van Groningen praten je bij in de nieuwste aflevering van de RacingNews365 F1-podcast.

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Kevin Magnussen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

3 reacties

Viaplay

Unibet
x
Max Verstappen De dag waar de F1-kampioen een jaar lang naartoe heeft gewerkt