Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hachelijke momenten voor gebroeders Coronel in Dakar Rally: "Ik dacht 'dit was 't dan'"

Tim en Tom Coronel zijn zonder kleerscheuren uit de vijfde etappe van Dakar Rally gekomen. Na een hachelijk moment tijdens de special was dat echter lang zo vanzelfsprekend niet meer.

Tim en Tom Coronel zijn in de vijfde etappe van de Dakar Rally als 28ste over de meet gekomen op 22 minuten van dagwinnaar Henk Lategan. Die prima klassering vertelt echter niet het hele verhaal, want bijna lagen ze uit de rally. Dat is althans wel wat ze vreesden toen ze de controle over de Century CR6-bolide verloren. "Een goede stage waarin we wel even aan het zoeken zijn geweest. Ik denk dat het ons een klein minuutje gekost heeft", zo begint Tom Coronel in gesprek met RacingNews365 . "Voor de rest ging het goed, met een mooie pace, véél sneller dan de laatste paar dagen. Serieus tevreden", vervolgt hij, om vervolgens het hachelijke moment aan te stippen.

Auto Coronel geeft geen krimp

"We hadden een momentje waardoor ik dacht 'dit was 't dan, nu is het over'. We gleden de bocht uit en klapten op een zandheuvel, waardoor de auto een vlucht nam van ik denk zo'n vijftien meter. Uiteindelijk landde hij iets teveel op zijn neus (zie foto), maar het ging nog goed. Alles helemaal okay. De auto heeft geen krimp gegeven, ik heb hem in ieder geval niet horen klagen." Klagen doet ook ploeggenoot en tweelingbroer Tim Coronel niet. Hij drukte het gaspedaal doelbewust wat dieper in: "Het was inderdaad een lekker ritje, waarin we 'effe' een wat hogere pace hebben ingezet. Daarom vlogen we ook even een keer de bocht uit, maar ze zijn zeer content. Ik kan niet anders zeggen dan dat we alles lekker beginnen aan te voelen." Check hieronder de beelden van de bijna rampzalige crash, samen met de andere beelden uit de etappe van de Coronels.

t69h1L5QFEM

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'