Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Dakar Rally 2022

Hachelijke momenten voor gebroeders Coronel in Dakar Rally: "Ik dacht 'dit was 't dan'"

Tim en Tom Coronel zijn zonder kleerscheuren uit de vijfde etappe van Dakar Rally gekomen. Na een hachelijk moment tijdens de special was dat echter lang zo vanzelfsprekend niet meer.

Coronel Dakar
Interview
Naar nieuwsoverzicht © Coronel

Tim en Tom Coronel zijn in de vijfde etappe van de Dakar Rally als 28ste over de meet gekomen op 22 minuten van dagwinnaar Henk Lategan. Die prima klassering vertelt echter niet het hele verhaal, want bijna lagen ze uit de rally. Dat is althans wel wat ze vreesden toen ze de controle over de Century CR6-bolide verloren.

"Een goede stage waarin we wel even aan het zoeken zijn geweest. Ik denk dat het ons een klein minuutje gekost heeft", zo begint Tom Coronel in gesprek met RacingNews365. "Voor de rest ging het goed, met een mooie pace, véél sneller dan de laatste paar dagen. Serieus tevreden", vervolgt hij, om vervolgens het hachelijke moment aan te stippen.

Auto Coronel geeft geen krimp

"We hadden een momentje waardoor ik dacht 'dit was 't dan, nu is het over'. We gleden de bocht uit en klapten op een zandheuvel, waardoor de auto een vlucht nam van ik denk zo'n vijftien meter. Uiteindelijk landde hij iets teveel op zijn neus (zie foto), maar het ging nog goed. Alles helemaal okay. De auto heeft geen krimp gegeven, ik heb hem in ieder geval niet horen klagen."

Klagen doet ook ploeggenoot en tweelingbroer Tim Coronel niet. Hij drukte het gaspedaal doelbewust wat dieper in: "Het was inderdaad een lekker ritje, waarin we 'effe' een wat hogere pace hebben ingezet. Daarom vlogen we ook even een keer de bocht uit, maar ze zijn zeer content. Ik kan niet anders zeggen dan dat we alles lekker beginnen aan te voelen."

Check hieronder de beelden van de bijna rampzalige crash, samen met de andere beelden uit de etappe van de Coronels.

Ook interessant:

Coronel: "Verstappen wordt nog zeven of acht keer wereldkampioen"

Tom Coronel blikt voor RacingNews365 terug op het nieuws van de afgelopen week. De WTCR-coureur gelooft niets van de geruchten dat Lewis Hamilton zou stoppen met de Formule 1. Hij is daarnaast van mening dat Max Verstappen het niet bij één wereldtitel laat en denkt dat de Nederlander wellicht het record van Schumacher gaat verbreken.

Dakar Rally 2022 RN365 Nieuwsdossier

4 reacties

Viaplay
x
Interview De twee geheime wapens die McLaren volgend seizoen in wil gaan zetten