Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Hamilton zweert nog even trouw aan Mercedes: "Ik geloof in ze"

In Bahrein kreeg Lewis Hamilton veel vragen gesteld over Ferrari, het team waarvoor hij volgend jaar gaat rijden. De zevenvoudig wereldkampioen bezweert dat zijn huidige werkgever Mercedes dit jaar echter alle aandacht van hem krijgt.

Hamilton Bahrain 2024
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Dat Lewis Hamilton na dit seizoen de overstap van Mercedes naar Ferrari maakt, sloeg in als bom in de F1-wereld. Nu het nieuws langzaam is ingedaald en de focus weer ligt op waar het om gaat, het racen, blijft de Brit nog altijd vragen krijgen of hij dit seizoen zijn aandacht wel volledig bij zijn huidige werkgever kan houden.

Hamilton hoopt daar voor eens en altijd mee af te rekenen. "Ik ben nu 100 procent een Mercedes-coureur en dat is mijn enige focus dit jaar. Ik wil niet dat dit alles me afleidt van het werk voor het team. Ik wil op een hoog niveau afsluiten. Ik denk dat er enorm veel werk is verricht in de winter en ik heb zoveel vertrouwen in dit team", maakt Hamilton in Bahrein duidelijk.

"Ik zie de motivatie bij iedereen met wie ik al zoveel jaren heb samengewerkt. Het is niet zomaar een normale samenwerking. Geen enkel ander team heeft gehad wat wij hebben gehad. Er is geen ander team dat zoveel heeft bereikt wat wij hebben bereikt en de relaties die ik heb met de mensen binnen mijn team gaan heel diep", zegt de Brit die in Bahrein genoegen moest nemen met P7.

"Dus mijn doel is om dit jaar voor hen te presteren. Als ik het beste jaar kan hebben wat betreft prestaties dat ik ooit heb gehad, dan zou ik daar heel blij mee zijn. Volgend jaar zal ik nieuwe relaties gaan opbouwen, in een nieuwe omgeving, een nieuwe taal, alles. Het zijn gewoon twee aparte dingen en allebei even spannend."

Geen vertrouwen meer?

Huidig teamgenoot George Russell gaf eerder aan dat het vertrek van Hamilton lastig is, omdat het erop lijkt alsof hij daarmee zegt dat hij geen vertrouwen meer heeft in Mercedes. Hamilton weerspreekt dit. "Ik geloof echt dat dit team nog een kampioenschap gaat winnen. Het is een ongelooflijke groep mensen en het wordt echt goed geleid. Mercedes heeft zo'n ongelooflijke geschiedenis. Ze zijn zeer gefocust op het racen in zoveel gebieden."

"Ik zit al zolang bij dit team. Er is zoveel liefde binnen het team en ik zal altijd van dit team blijven houden. Iedereen was ongelooflijk begripvol en steunt me enorm. Ik ben hier om dit jaar voor hen te presteren, dus dat is de focus."

"Ongeacht of dit een kampioenschapswinnende auto is of niet, dat heeft geen enkele invloed op hoe ik me voel over de volgende fase van mijn carrière. Zoals ik al zei, het gaat om een nieuw hoofdstuk in mijn leven en ik heb echt het gevoel dat ik alles heb gedaan wat ik kon doen met dit team. Ik ga richting het einde van mijn carrière en hou van een uitdaging. Dit (de overstap naar Ferrari, red.) is echt de ultieme uitdaging, om naar een team te gaan dat ongelooflijk iconisch is."

Ook interessant:

Concurrentie Verstappen een illusie armer na galavoorstelling

Daar is 'ie weer! De nieuwste F1-podcast van RN365. Natuurlijk over de weergaloze GP van Bahrein van Max Verstappen, maar er gebeurde nog veel meer. Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk bespreken het allemaal! Beluister 'm hieronder.

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking Ricciardo keihard gestraft na GP China