Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Hamilton: "Coureurs in F1 kunnen nog steeds het verschil maken, ik wel althans"

De Formule 1-fans hebben steeds meer het gevoel dat de coureurs minder het verschil kunnen maken dan vroeger. Lewis Hamilton denk daar echter anders over.

Hamilton champagne Frankrijk
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes AMG

Tijdens de Grand Prix van Spanje maakte Hamilton veel indruk door na de safety car-situatie direct weg te rijden van de concurrentie, een moment waarop Hamilton volgens hemzelf liet zien dat hij zelf het verschil maakte: "In enkele ronden reed ik weg van de rest van het veld. Dat was een moment dat me met trots vervulde, zeker wanneer mensen erover beginnen tegen mij. Ik denk dat vooral de echte kenners dat moment hebben onthouden", aldus Hamilton tegenover de Gazzetta dello Sport.

"Persoonlijk ben ik er van overtuigd dat de coureurs nog steeds het verschil kunnen maken in de Formule 1, enkele coureurs wel althans. Dat begint bijvoorbeeld al bij het ontwikkelen van een F1-wagen. Je moet als coureur genoeg input geven aan het team, zodat men de wagen precies zo ontwikkelt als dat jij dat wilt."

Volgens de Mercedes-rijder maakte hij de afgelopen jaren ook het verschil bij het team: "De afgelopen twee jaar bestuurde ik een wagen waar we eigenlijk niet tevreden over waren. Toch kreeg ik het voor elkaar om de limiet van de auto te vinden, waardoor we alsnog een winnend team vormden. Natuurlijk deed ik dat niet helemaal alleen, maar ik zorgde er samen met mijn engineers voor dat we de bolide iedere GP zo optimaal mogelijk aan de start kregen."

"Mijn opgedane ervaring in de kartsport is daarbij heel belangrijk geweest. In die jaren had ik in verhouding tot de concurrentie altijd slecht materiaal tot mijn beschikking. Toch kreeg ik het voor elkaar om te winnen en leerde ik om altijd het maximale uit een voertuig te halen. Die ervaring heb ik altijd met me meegedragen, waardoor ik ook in de Formule 1 met minder materiaal altijd goed kon presteren."

Forbidden

Weddenschappen Lewis Hamilton

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay

Unibet
x
Lewis De vurige Red Bull-wens die Hamilton niet hardop uit wil spreken