Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Lewis Hamilton

Hamilton: "Coureurs in F1 kunnen nog steeds het verschil maken, ik wel althans"

De Formule 1-fans hebben steeds meer het gevoel dat de coureurs minder het verschil kunnen maken dan vroeger. Lewis Hamilton denk daar echter anders over.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes AMG

Tijdens de Grand Prix van Spanje maakte Hamilton veel indruk door na de safety car-situatie direct weg te rijden van de concurrentie, een moment waarop Hamilton volgens hemzelf liet zien dat hij zelf het verschil maakte: "In enkele ronden reed ik weg van de rest van het veld. Dat was een moment dat me met trots vervulde, zeker wanneer mensen erover beginnen tegen mij. Ik denk dat vooral de echte kenners dat moment hebben onthouden", aldus Hamilton tegenover de Gazzetta dello Sport.

"Persoonlijk ben ik er van overtuigd dat de coureurs nog steeds het verschil kunnen maken in de Formule 1, enkele coureurs wel althans. Dat begint bijvoorbeeld al bij het ontwikkelen van een F1-wagen. Je moet als coureur genoeg input geven aan het team, zodat men de wagen precies zo ontwikkelt als dat jij dat wilt."

Volgens de Mercedes-rijder maakte hij de afgelopen jaren ook het verschil bij het team: "De afgelopen twee jaar bestuurde ik een wagen waar we eigenlijk niet tevreden over waren. Toch kreeg ik het voor elkaar om de limiet van de auto te vinden, waardoor we alsnog een winnend team vormden. Natuurlijk deed ik dat niet helemaal alleen, maar ik zorgde er samen met mijn engineers voor dat we de bolide iedere GP zo optimaal mogelijk aan de start kregen."

"Mijn opgedane ervaring in de kartsport is daarbij heel belangrijk geweest. In die jaren had ik in verhouding tot de concurrentie altijd slecht materiaal tot mijn beschikking. Toch kreeg ik het voor elkaar om te winnen en leerde ik om altijd het maximale uit een voertuig te halen. Die ervaring heb ik altijd met me meegedragen, waardoor ik ook in de Formule 1 met minder materiaal altijd goed kon presteren."

31 reacties

    Verstappen Nederlander kruipt voor het eerst in 2020 achter het stuur