Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Hamilton deelt 'beangstigend' moment voor Ferrari-overstap

Lewis Hamilton verbaasde begin 2024 vriend en vijand door aan te kondigen dat hij naar Ferrari gaat verkassen. De zevenvoudig wereldkampioen geeft toe dat hij het beangstigend vond om Mercedes-teambaas Toto Wolff te informeren.

Hamilton Singapore
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Aan het einde van het seizoen komt er een einde aan de succesvolle samenwerking tussen Lewis Hamilton en Mercedes. De Brit vertrekt naar Ferrari, in de hoop dat hij in de iconische rode overall zijn achtste wereldtitel kan veroveren. Wel moest Hamilton begin 2024 Mercedes-teambaas Toto Wolff informeren dat hij gaat vertrekken. En dat vond Hamilton een spannend moment.

"Het is een achtbaan van emoties geweest vanaf het moment dat ik het contract tekende", vertelt Hamilton tegenover The Times. "Ik moest het aan mijn baas vertellen en dat was beangstigend. Tegelijkertijd is het ontzettend opwindend, omdat ik me herinner dat ik als kind naar Michael Schumacher keek. Iedere coureur kijkt naar de auto en denkt: 'hoe zou het zijn om in de rode cockpit te zitten?'"

Hamilton heeft de energie om er volle bak voor te gaan. "Eerlijk gezegd voel ik me gezonder dan ooit. Fysiek en mentaal ben ik zeer goed in orde en mijn reactietijd is nog steeds sneller dan die van de jonge coureurs. Ik denk dat ik een betere coureur ben dan op mijn 22e. Ik was jong, energiek en meedogenloos, maar ik miste wat finesse en balans. Ik wist niet hoe ik een teamplayer en leider moest zijn. Als je een goede coureur bent, gaat het niet alleen om je snelheid, maar ook dat je veelzijdig bent. Als ik de legendes bestudeer, gaat het om het volledige pakket. Waar staan ze voor? Daar kijk ik naar. Ayrton Senna en Nelson Mandela, dat zijn de twee mensen die ik graag wil zijn."

Ook interessant:

De titelstrijd in de Formule 1 nadert de ontknoping. Max Verstappen moet in de laatste zes races een voorsprong van 52 punten verdedigen op Lando Norris, die steeds dichter naar de wereldkampioen toe kruipt. Maar Verstappen lijkt niet echt te kunnen rekenen op steun van Sergio Perez, toch?! Joris Mosterdijk, Ruud Dimmers en Tom Coronel bespreken het in een gloednieuwe RacingNews365 Formule 1-podcast!

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking! Renault stopt als motorleverancier in F1