Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Italië 2021

Hamilton deelt eerste tik uit aan Verstappen in eerste training GP Italië

Lewis Hamilton kende een vliegende start tijdens de eerste training voor de Italiaanse Grand Prix. Max Verstappen gaf veel tijd toe op zijn titelrivaal.

Verstappen Monza
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Contentpool

Het was een drukke bedoening op het circuit van Monza tijdens de eerste training. Aanleiding hiervoor was dat later vandaag de kwalificatie al verreden wordt, waardoor de rijders en teams slechts één training hebben om hun auto af te stellen voor de kwalificatie en de rest van het weekend.

Lewis Hamilton opende het bal en was met een 1.22,2 ver los van de rest van het veld, waar Max Verstappen zijn ronden reed op de harde band en daarmee tot de vierde tijd van dat moment kwam. Wel op liefst 1,7 seconden van Hamilton. De Nederlander scherpte zijn tijd aan tot een 1.23,3 - goed voor de derde positie op een volle seconde achter Hamilton.

Uitslag Eerste vrije training - Italië

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Na 20 minuten wisselde Verstappen naar de medium band, wat een betere indicatie zou geven van de pace van Red Bull dit weekend. Teamgenoot Perez dook ondertussen naar de snelste tijd en Verstappen verbeterde zijn tijd ook aanzienlijk in een eerste poging op de gele band - hij kwam echter nog vier tienden tekort op zijn teamgenoot.

Mercedes was ondertussen al bezig met een eerste langere run op de medium band, waarop Bottas en Hamilton tijden in de 1.24 laag reden. Het had er alle schijn van dat Red Bull en Mercedes meer meer brandstof onderweg waren dan de teams uit de subtop, want Charles Leclerc, Pierre Gasly, Daniel Ricciardo en Antonio Giovinazzi meldden zich in de top 6. Ook zij gebruikten daarvoor de medium band.

Halverwege de sessie was het Ricciardo die naar de eerste tijd ging. Het duurde niet lang voordat die tijd aan gruzelementen werd gereden door Verstappen met een 1.21,378 op de zachte band. Bottas gaf echter slechts enkele duizendsten toe op de medium band en Hamilton gaf Verstappen het nakijken: liefst een halve seconde was hij sneller dan de Nederlander, ondanks dat Hamilton zijn tijd op de medium band reed.

Achter Hamilton, Verstappen en Bottas volgende Lance Stroll en Gasly. De beide McLarens waren snel onderweg, maar zowel Lando Norris als Ricciardo verloren hun snelste tijd wegens het overschrijden van de tracklimits.

Voorafgaand aan het weekend vreesde Verstappen al een dominant Mercedes en op basis van de eerste vrije training lijkt de kans hierop aanwezig te zijn. Of speelde Red Bull verstoppertje? Het antwoord hierop krijgen we later vandaag tijdens de kwalificatie die om 18:00 uur begint.

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2021

Wie wint de GP van Italië 2021?

Speel mee en maak kans op een prachtige Max Verstappen drivers cap!

Speel mee

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Formule 1 GP Italië 2021 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'