Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Hamilton: "Dit is mijn moeilijkste jaar in de Formule 1"

Lewis Hamilton heeft dit seizoen zijn handen vol aan Max Verstappen. Waar de Brit voorgaande jaren de wereldtitels bijna aan elkaar kon rijgen, is hij dit jaar met de Nederlander in een hevige strijd verwikkeld voor het kampioenschap.

Verstappen Hamilton
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images

Lewis Hamilton wacht al sinds 2017 op een coureur die hem kan uitdagen voor de wereldtitel. Die uitdager heeft hij in 2021 gevonden in Max Verstappen. De Nederlander leidt momenteel het kampioenschap met twaalf punten verschil. Hamilton geeft dan ook toe dat hij het dit jaar extra zwaar heeft, al zegt de Brit ook te genieten van de uitdaging.

"Ik had verwacht dat het een achtbaanrit zou worden. Het is geweldig, dit is het moeilijkste jaar op zoveel vlakken. Maar er zijn ook veel positieve dingen en ik geniet er echt van, zelfs van de moeilijke dagen", zegt Hamilton in gesprek met Sky Sports. De Brit geeft toe dat hij wat foutjes gemaakt heeft, maar zegt daarvan geleerd te hebben.

"Het kan zeker beter in de zin dat we punten hebben laten liggen. We zijn niet altijd perfect geweest, maar je leeft en je leert. Ik heb het gevoel dat dingen gebeuren zoals ze gebeuren voor een reden. We hebben veel geleerd en we zijn dichter bij elkaar gekomen na alles wat we samen hebben meegemaakt, of we nou wonnen of niet. Ik hou van de plaats waar we nu zijn", aldus de Mercedes-coureur.

"Verstappen zit al zes jaar in F1"

De Brit blikt ook terug op zijn eerste kampioenschapsjaar en is van mening dat Verstappen het makkelijker heeft. "Mijn eerste titel? Het was afschuwelijk. De weg er naar toe was verschrikkelijk, maar hij zit nu wat, zes jaar in de Formule 1? Ik zat in mijn tweede jaar." Het kan Hamilton dan ook niks schelen wat voor druk Verstappen momenteel met zich mee moet dragen.

"Ik denk er geen moment over na wat wel of niet een afleiding voor hem kan zijn, daar heb ik hoe dan ook geen boodschap aan. Als ik mijn werk zo goed mogelijk doe, heb ik geen probleem. Dat is hoe ik er in sta", besluit de zevenvoudig wereldkampioen. De Mercedes-coureur is wel van mening dat hij het moeilijker had. "Ik had geen goed management om me heen."

"Ik weet hoe ik moet winnen"

"Ik kreeg geen hulp met hoe ik moest omgaan met al die tegenslagen die op me afkwamen. Ik had niet alle ervaring, ik had niet alle vaardigheden, behalve die in de auto. Al die andere dingen was ik aan het leren. Een goede teamgenoot zijn, met een groep mensen werken en hen te helpen zich te verbeteren en al dat soort zaken. Dat was toen anders voor mij", concludeert Hamilton.

Desalniettemin is de Brit blij dat hij dat alles heeft meegemaakt, want daar plukt hij nu de vruchten van. "Ik ben dankbaar dat ik de ervaringen heb gehad, ik weet hoe ik mijn team moet opbouwen, ik weet hoe ik met mijn team kan winnen en ik weet hoe ik met mijn team van de ups en downs kan genieten."

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Lewis Hamilton

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

47 reacties

Viaplay

Unibet
x
Max Verstappen De dag waar de F1-kampioen een jaar lang naartoe heeft gewerkt