Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton en Mercedes riskeren zware straf na technische overtreding

Het Grand Prix-weekend in Brazilië krijgt mogelijk een bizarre wending, nog voor dat de punten überhaupt verdeeld gaan worden. Lewis Hamilton riskeert namelijk een zware straf.

Een kleine twee uur na de kwalificatie tijdens het Grand Prix-weekend in Brazilië ging er een schokgolf door de Formule 1-paddock toen duidelijk werd dat Lewis Hamilton en zijn team naar de stewards moesten. Jo Bauer, de technische man van de FIA, ontdekte namelijk dat de DRS van Hamilton mogelijk verder open was dan toegestaan. Hij heeft de zaak doorverwezen naar de stewards, waar de Brit en zijn team zich moeten gaan melden op vrijdagavond om 23:15 Nederlandse tijd.

Hamilton en Mercedes moeten vrezen

Mochten de stewards inderdaad constateren dat de wagen van Hamilton ten tijde van de kwalificatie niet aan de technische regels voldeed en dus illegaal was, dan dreigt een zware straf. In dat geval zal Hamilton uit de uitslag van de kwalificatie worden geschrapt, wat inhoudt dat hij de sprintrace op zaterdag vanaf de twintigste en laatste plek moet aanvangen. Het zou een enorme aderlating zijn voor de zevenvoudig kampioen, die verwikkeld is in een gevecht met Max Verstappen om de wereldtitel en elk punt hard kan gebruiken.

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'