Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Hamilton en Verstappen zetten samen een Formule 1-record neer

Een gezamenlijk record? Ook dat is mogelijk in de Formule 1. Max Verstappen en Lewis Hamilton deden dat afgelopen weekend door als eerste en tweede te finishen.

Hamilton Verstappen USA
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Max Verstappen en Lewis Hamilton. Een iconisch duo, vooral vanwege hun onderlinge geschiedenis op de baan. De afgelopen jaren zagen we de twee meermaals verwikkeld in geweldige en vaak verhitte gevechten.

Natuurlijk waren er veel battles in 2021, maar ook in de jaren daarvoor zagen we de twee al regelmatig de degens kruisen in de strijd om de zege. Wat te denken van de GP van Maleisië in 2017, toen Verstappen zijn tweede race ooit won?

Of in 2019, toen Verstappen zijn eerste poleposition hoopte om te zetten in een overwinning in Hongarije, zij het niet dat zijn Britse Mercedes-rivaal hem in de slotfase van de race voorbij ging met behulp van een superieure strategie.

Meeste 1-2s

In de Verenigde Staten was het afgelopen weekend weer zo ver. De twee streden in de slotfase van de race in Austin om de overwinning, nadat Verstappen door een mislukte pitstop terug was gevallen. De Brit weerde zich kranig, maar Verstappen was te snel voor de Mercedes-coureur.

Uiteindelijk kwam het duo niet voor het eerst als de nummers één en twee over de lijn. Sterker nog, het was de 32e keer in de geschiedenis dat Verstappen en Hamilton samen als eerste en tweede de finish haalden. Daarmee vestigden ze een record, want geen enkel ander F1-duo is dat gelukt. Hamilton en Nico Rosberg bleven samen op 31 1-2-finishes steken.

Van de 32 keer dat Max en Lewis een en twee eindigden gebeurde dat maar liefst veertien keer in 2021. Dit jaar is het tot nu toe drie keer voorgekomen. Behalve in de VS werd Hamilton namelijk ook in Frankrijk en Hongarije tweede achter zijn Nederlandse rivaal.

Verstappen - Hamilton 1-2s per 23 oktober 2022

Jaar Hoeveelheid Hoe veel races won Verstappen daarvan?
2016 2 x 0 x
2017 2 x 1 x
2018 3 x 0 x
2019 2 x 0 x
2020 6 x 1 x
2021 14 x 7 x
2022 3 x 3 x
Totaal 32 keer 12 keer

Ook interessant:

Briljante Verstappen boezemt concurrentie angst in

Wat betekenen de voorbije weken? Staan we aan de vooravond van een dominant Verstappen-tijdperk? Jij gaf jouw mening daarover al, nu ons podcastpanel nog. Take it away Ruud, Tom en Joris!

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

24 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Interview met Verstappen Max baalt van zijn 'luie' F1-bolide: "Dat is toch wel zonde"