Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Hamilton en Verstappen zetten samen een Formule 1-record neer

Een gezamenlijk record? Ook dat is mogelijk in de Formule 1. Max Verstappen en Lewis Hamilton deden dat afgelopen weekend door als eerste en tweede te finishen.

Hamilton Verstappen USA
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Max Verstappen en Lewis Hamilton. Een iconisch duo, vooral vanwege hun onderlinge geschiedenis op de baan. De afgelopen jaren zagen we de twee meermaals verwikkeld in geweldige en vaak verhitte gevechten.

Natuurlijk waren er veel battles in 2021, maar ook in de jaren daarvoor zagen we de twee al regelmatig de degens kruisen in de strijd om de zege. Wat te denken van de GP van Maleisië in 2017, toen Verstappen zijn tweede race ooit won?

Of in 2019, toen Verstappen zijn eerste poleposition hoopte om te zetten in een overwinning in Hongarije, zij het niet dat zijn Britse Mercedes-rivaal hem in de slotfase van de race voorbij ging met behulp van een superieure strategie.

Meeste 1-2s

In de Verenigde Staten was het afgelopen weekend weer zo ver. De twee streden in de slotfase van de race in Austin om de overwinning, nadat Verstappen door een mislukte pitstop terug was gevallen. De Brit weerde zich kranig, maar Verstappen was te snel voor de Mercedes-coureur.

Uiteindelijk kwam het duo niet voor het eerst als de nummers één en twee over de lijn. Sterker nog, het was de 32e keer in de geschiedenis dat Verstappen en Hamilton samen als eerste en tweede de finish haalden. Daarmee vestigden ze een record, want geen enkel ander F1-duo is dat gelukt. Hamilton en Nico Rosberg bleven samen op 31 1-2-finishes steken.

Van de 32 keer dat Max en Lewis een en twee eindigden gebeurde dat maar liefst veertien keer in 2021. Dit jaar is het tot nu toe drie keer voorgekomen. Behalve in de VS werd Hamilton namelijk ook in Frankrijk en Hongarije tweede achter zijn Nederlandse rivaal.

Verstappen - Hamilton 1-2s per 23 oktober 2022

Jaar Hoeveelheid Hoe veel races won Verstappen daarvan?
2016 2 x 0 x
2017 2 x 1 x
2018 3 x 0 x
2019 2 x 0 x
2020 6 x 1 x
2021 14 x 7 x
2022 3 x 3 x
Totaal 32 keer 12 keer

Ook interessant:

Briljante Verstappen boezemt concurrentie angst in

Wat betekenen de voorbije weken? Staan we aan de vooravond van een dominant Verstappen-tijdperk? Jij gaf jouw mening daarover al, nu ons podcastpanel nog. Take it away Ruud, Tom en Joris!

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

15 reacties

Viaplay

Unibet
x
Nieuwe Hamilton? Reuzenstap richting F1? Een indrukwekkende debuut!