Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 nieuws

Hamilton: "Ferrari is na regelverduidelijking FIA ineens langzamer"

In de Verenigde Staten heeft Ferrari voor het eerst sinds de zomerstop een poleposition misgelopen. Het plotse gebrek aan snelheid van de auto's van de Italiaanse renstal kan volgens Lewis Hamilton eigenlijk geen toeval zijn.

Lewis Hamilton
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Singapore GP Pte. Ltd

In de ogen van Lewis Hamilton is de timing van het gebrek aan snelheid van de Ferrari's vrij verdacht. De Scuderia wist in de Verenigde Staten voor het eerst sinds de Grand Prix van België niet met de poleposition aan de haal te gaan en leek daarna ook minder topsnelheid te hebben op de rechte stukken.

Hamilton is van mening dat het een verdacht moment is voor de Italiaanse renstal om snelheid te verliezen, aangezien de FIA recentelijk voor de teams heeft verduidelijkt hoe een bepaald gedeelte van de regels met betrekking tot de aandrijflijn geïnterpreteerd dient te worden. De verduidelijking is een gevolg van verschillende aanmaningen van Formule 1-teams bij de FIA om uit te vinden of de Ferrari-krachtbron wel volledig legaal is volgens de reglementen.

Dit weekend, na afloop van de kwalificatie, deelde Hamilton onder andere aan RaceFans zijn gedachten over de situatie. "Het is interessant om te zien wat er deze week naar buiten is gekomen. Vandaag was het denk ik vrij duidelijk te zien dat Ferrari een beetje vermogen kwijt is geraakt. Ik ben benieuwd hoe dit zich in de toekomst zal blijven ontwikkelen, en hoe het invloed zal hebben op de race."

Hamilton is echter niet zeker of hij de Ferrari's nu wel kan bijhouden met zijn Mercedes. "Ze zijn nog steeds sneller dan wij zijn op de rechte stukken. Hopelijk is onze auto sterker in de wedstrijd. Op vrijdag was hij redelijk goed, maar in de kwalificatie viel het een beetje tegen", aldus een ietwat teleurgestelde Hamilton.

Mercedes-teambaas Toto Wolff denkt daarentegen dat de verduidelijking van de FIA omtrent de regels weinig heeft veranderd aan de snelheid van Ferrari. "Ik denk dat de drie top teams dit weekend gewoonweg dichterbij elkaar zitten, ook qua rechte lijn snelheid. Wij zitten beter in de mix dan de afgelopen wedstrijden, daarom hebben we onze eerste poleposition sinds Hockenheim kunnen pakken."

Voorspel en win

Voorspelgame spanje versie RD

Wie wint de GP van de Verenigde Staten 2019?

Speel mee en win een Max Verstappen cap!

Speel mee

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op twee tickets!

ABONNEER & WIN

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen-regel FIA past omstreden regel aan in officiële reglementen