Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton geniet van samenwerking met 'jongere' teamgenoot Russell

Lewis Hamilton heeft met George Russell naast zich bij Mercedes niets te klagen. De twee werken volgens Hamilton goed samen en zien elkaar ook nog regelmatig naast het asfalt.

Lewis Hamilton heeft na vijf Formule 1-seizoenen weer een nieuwe teamgenoot. Valtteri Bottas maakte na 2021 de overstap naar Alfa Romeo, waarna George Russell het stoeltje bij Mercedes overnam. Ondanks de matige prestaties van de Duitse renstal gaat het prima met Russell bij zijn nieuwe team. Zo staat de jonge Brit tweede in het coureurskampioenschap met 37 punten, wat elf punten meer is dan Hamilton die op de vijfde plaats staat. De zevenvoudig wereldkampioen is onder de indruk van Russell, zo zegt hij tegen onder meer RacingNews365 . "Hij heeft het geweldig gedaan tot nu toe!" "Het is geweldig, want hij heeft zeer solide gereden tijdens de eerste drie races. Ook werkt hij keihard, voor alles, dus ik kan alleen maar zeggen dat hij geweldig werk verricht."

Hamilton: 'Russell past goed binnen het team'

Russell verving de wat meer ervaren Bottas, die al naast Hamilton reed sinds het vertrek van Nico Rosberg. Een jongere coureur was fijn voor Hamilton. "Ik zei het eerder al tegen Valtteri: 'Je hebt een oude ziel!'", grapt hij. "Maar nee, ik denk dat Russell het gewoon geweldig heeft gedaan, ook voor het hele team." "Het was een geweldig avontuur dat Valtteri en ik samen hebben beleefd. George was hiervoor (de overstap naar Mercedes, red.) eigenlijk al onderdeel van het team. Het gaat dus heel erg goed. We zijn ook gaan surfen samen laatst. Weet je... hij mengt zich heel goed in het team!"

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"