Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Hamilton gooit de handdoek definitief in de ring: "Deze Mercedes kan geen race winnen"

Lewis Hamilton kende een dramatisch Grand Prix-weekend in Brazilië. Nieuwe ronde nieuwe kansen in Las Vegas zou je zeggen, maar de Brit heeft er niet veel vertrouwen in.

Hamilton Mexico
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Waar Lewis Hamilton superlatieven sprak over de nieuwe vloer na de Grand Prix van de Verenigde Staten en Mexico, was die positieve houding volledig verdwenen in Brazilië. De zevenvoudig wereldkampioen had te veel last van bandenslijtage, kwam als achtste over de streep en moest lijdzaam toezien hoe Max Verstappen er met de zege vandoor ging op het 'Mercedes-circuit'.

De mindere uitslag zorgde er ook nog eens voor dat Sergio Perez zijn voorsprong verstevigde in de strijd om de tweede plaats. Hamilton, die 32 punten moet goedmaken in de laatste twee races, hield zich niet in na de race op Interlagos en stelde zelfs dat Red Bull zou blijven domineren tot de reglementswijzigingen van 2026. De Mercedes-coureur vertelt nu bij Sky Sports dat de problemen van Brazilië zijn ontdekt, al maakt dat de Brit niet optimistischer voor de GP van Las Vegas.

"We hebben volledig kunnen achterhalen wat er misging in Brazilië, maar dat verandert niets aan het feit dat we het daar slecht hebben gedaan", stelt Hamilton. "We hebben er wel lering uit getrokken en weten hoe we de auto moeten ontwikkelen. Meestal leer je het meeste als je hebt gefaald. Hopelijk kunnen we het beter doen in Las Vegas, al weten we niet hoe de bolide gaat presteren. Het is zeker geen auto die het kampioenschap kan winnen en ik denk zelfs dat hij niet snel genoeg is om een race te winnen."

Hamilton twijfelt als hem wordt gevraagd of hij een extra stapje gaat zetten in de winter. "We hebben al ontzettend hard gewerkt dit jaar. Gedurende de winter draag ik zeker mijn steentje bij op verschillende afdelingen, maar ik moet iedereen wel laten doen waar ze het beste in zijn. Toch vraag ik altijd naar hoe het gaat. Het kost echter tijd om te verbeteren en ik moet ook fysiek en mentaal fit zijn voor het nieuwe seizoen. Daar hoort ook tijd met de familie bij, want het is een slopend jaar geweest."

Ook interessant:

Verstappen gaat all in voor GP Las Vegas

Maakt Verstappen zijn eigen geluk daar waar normaal toeval over het winst of verlies bepaalt? We gaan het zien, maar misschien kunnen de heren Tom Coronel, Ruud Dimmers alvast een voorzet geven?

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Italië! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Las Vegas 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Dubbele uitdaging Voor Verstappen niet één maar twee races op het programma