Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Lewis Hamilton

Hamilton haalt schouders op na crash: "Dit soort dingen gebeurt"

De Grand Prix van Singapore verliep voor Lewis Hamilton zeker niet vlekkeloos. De zevenvoudig kampioen belandde onder meer een keer in de bandenstapels, maar wist toch nog punten te scoren.

Hamilton crash singapore
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Er had op het Marina Bay Street Circuit meer in gezeten voor Lewis Hamilton. Een crash en een daaropvolgende pitstop zorgde ervoor dat hij in plaats van op podiumkoers, op puntenjacht moest gaan. Hij erkent dat er fouten zijn gemaakt in Singapore en geeft daarbij wel aan dat dit er in de Formule 1 simpelweg bij hoort.

"Ik had een moeizame start en kwam eigenlijk meteen vast te zitten achter Carlos Sainz", zo trapt hij af voor de microfoon van onder meer RacingNews365. "Ik weet niet waarom, maar hij was heel erg traag. Ik was niet snel genoeg om voorbij hem te komen in deze omstandigheden en ik bleef vastzitten achter hem. Anders had ik vergelijkbare tijden kunnen rijden met de mannen aan de voorkant van het veld."

Hamilton kwam niet alleen vast te zitten achter Sainz. Later belandde hij kort in de muur na een mislukte inhaalactie, waardoor hij de pitstraat in moest voor een nieuwe voorvleugel. "Vanaf toen wist ik dat het allemaal voorbij was, maar dit soort dingen gebeurt nou eenmaal. Ik ga mezelf niet straffen voor een fout. Het was erg lastig voor iedereen."

Mercedes-bolide extra lastig te besturen in de regen

De verraderlijke omstandigheden tijdens de GP van Singapore waren voor Hamilton extra lastig. "Bij onze auto is het zo dat de problemen van de auto vermenigvuldigd worden als het nat is. Het is heel, heel erg lastig om onze auto te besturen in de regen. We moeten op de data kijken hoe het allemaal kwam."

"Ik wil de schuld niet afschuiven naar de auto, maar de auto had zeker last van bottoming (de vloer van de auto raakt hierbij de grond, red.). Ook blokkeerden mijn wielen vaak zonder dat ik wist hoe dat kwam", aldus Hamilton. Beelden van zijn crash zijn hieronder te bekijken.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Lewis Hamilton

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Singapore 2022 RN365 Nieuwsdossier

15 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Lewis Hamilton voelt zich aangevallen door Verstappen: "Heeft te maken met mijn succes"