Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Max Verstappen

Hamilton haalt uit naar Verstappen: "Er gelden andere regels voor hem"

Max Verstappen en Lewis Hamilton zijn geen beste vrienden. Sterker nog, de twee liggen dit jaar regelmatig met elkaar in de clinch. Volgens de Mercedes-coureur gaat zijn concurrent vaak over de schreef en gelden er andere regels voor de Nederlander.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Meerdere keren kwamen Lewis Hamilton en Max Verstappen elkaar tegen tijdens de Grand Prix van Saoedi-Arabië. Daarbij werd het nodige duw- en trekwerk zeker niet geschuwd. Volgens Hamilton ging zijn Red Bull-concurrent over de schreef en gelden er andere regels voor Max.

"Ik moest mezelf op de baan gewoon kalm houden, maar dat was best lastig. In de 28 jaar die ik al race ben ik al veel verschillende coureurs tegengekomen met verschillende karakters. Aan de top zijn er altijd een paar die altijd over de limiet gaan, voor wie er niet echt regels gelden of daar niet aan denken", verwijst hij naar Verstappen.

"Zelf probeerde ik gewoon op het circuit van met te laten spreken. Ik probeerde de auto binnen de witte lijnen te houden en het op de juiste manier te doen. Ik wilde Max bijhalen, maar er werden zoveel dingen op ons afgevuurd..."

"Gestoorde curve balls"

Het was een chaotische race, zo merkte ook Hamilton. Met rode vlaggen en safety cars en tot overmaat van ramp ook nog het gevecht met Verstappen. "We hadden de pole, maar verloren die weer (door de rode vlag, red.). Toen wist ik Max weer in te halen en toen wist hij mij weer in te halen via de kerbstone (bij de laatste herstart, red.). Er werden zo veel gestoorde curveballs op ons afgestuurd", zucht hij.

Vervolgens was daar HET controversiële incident waarbij Lewis tegen de achterkant van de RB16B reed. "Daarna brake testte hij me, ik denk om de DRS te krijgen zodat hij me meteen weer in kon halen. Wat een commotie... Ik dacht dat ik mijn voorvleugel had verloren, maar alsnog wist ik de snelste ronde neer te zetten. Oi, oi, oi, daar heb ik veel risico genomen."

Verstappen over de limiet

Gevraagd of Verstappen zo'n coureur is waar hij het eerder over had, die de grens te veel opzoekt, is Hamilton duidelijk. Zonder na te denken antwoordde hij het volgende.

"Verstappen zit over de limiet, zonder twijfel. Ik heb al zo vaak ongelukken voorkomen met die gast. Ik vind het niet erg dat ik degene ben die dat doet, want daardoor kan ik blijven vechten. En dat deed ik ook vandaag", aldus de zevenvoudig kampioen.

RN365 Nieuwsdossier Formule 1 GP Saoedi-Arabië 2021

Het laatste nieuws over de Grand Prix van Saoedi-Arabië, direct vanaf het Jeddah Corniche Circuit.

93 reacties

x
Video Wereldkampioen Nyck de Vries begint Formule E-seizoen in de muur